Канівчанин – триразовий чемпіон міжнародних змагань з гирьового спорту

Канівчанин – триразовий чемпіон міжнародних змагань з гирьового спорту

Учень ДНЗ «Канівське вище професійне училище» Костянтин Скляренко став трикратним чемпіоном з гирьового спорту на міжнародних змаганнях, що пройшли у Білорусі. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Юнак прийшов у спорт не випадково. Дідусь хлопця – відомий канівчанин, майстер спорту міжнародного класу та багаторазовий чемпіон світу з гирьового спорту – Іларіон Скляренко. Іларіон Арсентійович з дитинства розгледів у внукові спортивний талант, адже від початку тренувань і до того, як Костянтин отримав чемпіонське звання, залишався його єдиним тренером.

Про свій шлях у гирьовому спорті юний спортсмен розповідає: “Важкою атлетикою я серйозно зайнявся у 5-му класі. Вчився працювати із «залізом», розвивав витривалість під пильним оком дідуся-тренера. У 8-му класі мені вперше пощастило взяти участь у міжнародних змаганнях та ще й стати Чемпіоном світу у своїй віковій категорії. Досі пам’ятаю, в якому захваті я був. Тому вирішив, що одним званням не обмежусь. Наступного року я повторив свій успіх. Тепер я був двократним чемпіоном”.

У 2016 році дідуся і незмінного тренера Іларіона Арсентійовича не стало. Спортсмен важко переживав втрату і полишив гирьовий спорт . Почав займатися боксом.

Проте, у серпні цього року, юнак долучився до команди канівських гирьовиків, які готувалися до міжнародних змагань. За місяць він повністю увійшов у спортивну форму і підготувався до боротьби. І вже 8 вересня канівчанин став трикратним чемпіоном світу з гирьового спорту у віковій категорії юнаків 2000 року народження.

Цю перемогу, як і всі попередні, Костянтин присвятив своєму славетному дідусю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x