Сьогодні «Черкаські Мавпи» розпочинають боротьбу за Кубок Європи з баскетболу

Сьогодні «Черкаські Мавпи» розпочинають боротьбу за Кубок Європи з баскетболу

У першому матчі кваліфайнраунду черкащани у Норвегії зіграють проти БК «Кьонгсберг». Початок о 20:00. Пряма трансляція на «ОбозТВ» У заявці на матчі з норвежцями у «Черкаських Мавп» – 12 виконавців. Про це інформує сайт «Черкаський спорт».

У іграх з «Кьонгсбергом» не допоможе черкащанам один з новачків – американський форвард Кріс Коклі, якого підписали уже після закриття заявочного вікна. Він зможе допомогти команді у разі виходу до наступного етапу. Досі поза грою залишається травмований Ігор Бояркін.

Натомість у бойовій готовності захисник Брендон Янг, який приєднався до команди в це міжсезоння, та Артамонов і Чумаков, які повернулися в Черкаси. Готовий до матчів з норвежцями і Олександр Кобець, який невдовзі вирушить за океан. Також в заяву включені молодий форвард Владислав Мельник та захисник Нікіта Воєвода, які раніше працювали з другою командою.

У заявці «Кьонгсберг Майнерз» на матчі з черкащанами – 15 гравців.

Норвежці у це міжсезоння втратили двох ключових виконавців: захисника Фреда Томаса і форварда Браяна Волкела (кращий підбираючий ліги). Натомість залишився в команді її кращий снайпер – Джуан Ферралес (21 очко в середньому за гру в BLNO), а також захисники Ніколай Остбай та Мікал Гйерде, що здобували за гру по 12 очок. Новачок в команді один – британський форвард Макс Річардсон (10,6 очка в іграх Британської ліги).

Клім Артамонов, гравець «Черкаських Мавп»:
«Так склалися обставини, що травмувався Ігор Бояркін. У мене з’явилася можливість його замінити у відповідальних матчах на старті сезону, в тому числі ось у грі кваліфікації Єврокубку. Для мене честь допомогти команді, і я щиро вірю, що в нас все вийде. Зараз стоїть завдання пройти цей раунд кваліфікації. Що буде далі – побачимо.Ми готуємося насамперед по командній взаємодії. Загалом настрій – звичайний. Гра, як гра. У кожному матчі необхідно виходити і віддаватися на повну. Звичайно, таке бажання і зараз є».

Іван Ткаченко, гравець «Черкаських Мавп»:
«Емоції переповнюють мене. Це мій дебют у єврокубках. Я хочу показати тренеру, що я готовий грати проти сильних суперників.Готуємося детально. Насамперед увага – нашій командній грі в обороні та в атаці. Відпрацьовуємо ігрові схеми, взаєморозуміння одне між одним».

Матч-відповідь відбудеться в Черкасах 26 вересня.
Цьогоріч «Черкаські Мавпи» повертаються до єврокубків після 10-річної перерви. У своїй історії черкащани двічі виступали у Єврокубках. У сезоні 2007-2008 черкащани успішно пройшли кваліфікацію до цього ж турніру, обігравши «Апоел» (Кіпр), та завершили груповий етап на 3-му місці.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x