Лікувальні властивості грибів

Лікувальні властивості грибів

Гриби з давніх-давен широко використовували в медицині для лікування багатьох захворювань. Усім відомо, що перший антибіотик пеніцилін отримали з гриба пеніціліума. Далі ми розкажемо, які ж лікувальні властивості мають гриби.

Порошок із сухих білих грибів має чудові антисептичні властивості. Достатньо ним посипати ранки і виразки для швидкого одужання. А всередину гриби вживають в якості сорбенту для виведення шлаків і отрути. Але людям із проблемами шлунково-кишкового тракту слід обережно вживати ці гриби, адже вони містять досить «грубу» клітковину для нашого організму.
Настоянка з порошку гриба чаги (березового гриба), кореня оману, соку алое і вина лікує поліпи у шлунку. Також цей засіб використовують при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, гастриті, для нормалізації роботи кишечнику, як заспокійливе, при безсонні та для підвищення працездатності.
Камені в нирках, гнійні рани і туберкульозну паличку лікують за допомогою речовин, що містять грузді. Рижики також мають необхідний матеріал для виготовлення антибіотика, що пригнічує збудника туберкульозу.
Витяжка з опеньків має антибактеріальні властивості проти стафілококів і затримує їхній ріст. Маслюки допомагають при головному болі та подагрі. Настоянка з цього гриба містить смолисті речовини, що мають лікувальні властивості.
Вирощування грибів, наприклад, глив, практикують не лише для вживання в їжу, але і для лікувальних цілей. Свіжий сік гливи – чудовий засіб при запальних захворюваннях шлунка і кишечнику. Якщо випивати перед їжею по 1 ст. ложці грибного соку 3 рази на день, можна позбутися гастриту. Крім того, деякі компоненти глив, дощовиків, церрери і окремих видів китайських і японських грибів здатні навіть боротися із раковими клітинами і продовжувати життя онкохворим.

Витяжка з печериці, що містить антибіотики, рятує від туберкульозу, тифу, паратифів та при лікуванні гнійних ран.
Навіть усім відомі отруйні гриби мухомори з успіхом застосовують медики. За допомогою мухоморів лікують суглоби, забиті місця, радикуліт. Для цього порошок сухих грибів змішують із розтопленим жиром у пропорції 1:1 і прикладають мазь на проблемні місця. Також за допомогою мухоморів лікують туберкульоз, екзему, захворювання нервової системи, множинний склероз, пухлини тощо.

Реклама

4.3 3 голосів
Рейтинг статті
guest

2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Паша

мало грибів

Юлія 🇺🇦

Використання грибів у медицині.

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x