Робимо домашні скраби для тіла

Робимо домашні скраби для тіла

Для підтримання пружності, тонусу і молодості шкіри дерматологи та косметологи рекомендують регулярно ретельно очищувати її скрабами. Причому, зовсім необов’язково використовувати дорогі косметичні препарати. Ефективний скраб можна приготувати в домашніх умовах. Скраби, приготовані на натуральній основі, чудово тонізують, прискорюють обмін речовин, сприяють оновленню поверхні шкіри, покращують кровообіг, відкривають пори, підвищують циркуляцію крові.

Наочним прикладом може слугувати домашній скраб для обличчя і тіла з кавових зерен. Цей натуральний косметичний продукт допоможе оздоровити й ефективно очистити верхній шар шкіри. Косметологи зазначають, що скраб на основі кави можна використовувати майже при будь-якому типу шкіри: проблемній, сухій, схильній до лущення, жирній із закупореними порами. Цей скраб цілком можна використовувати для очищення обличчя. При акуратному застосуванні він чудово відлущує омертвілі частинки шкіри, розгладжує мімічні зморшки. В якості антицелюлітного засобу для тіла, найкраще підійде не обсмажена кава, що зберігає всі необхідні для шкіри вуглеводи, жири, білки, кальцій, калій, фосфор, марганець, залізо, інші численні корисні речовини і мінерали.
Щоб позбутися зморшок на обличчі та ефективно очистити шкіру вам знадобиться столова ложка меленої кави, половина склянки окропу, столова ложка житнього борошна і куряче яйце. Для приготування очищувального засобу мелену каву заливають окропом, настоюють протягом чверті години. Після цього необхідно відокремити білок від жовтка, а потім із житнім борошном додати в каву, ретельно змішати. Приготовлену суміш наносять плавними масажними рухами на обличчя, шию і декольте. Час процедури – приблизно 20 хвилин, причому бажано прийняти горизонтальне положення і повністю розслабитися.

Якщо у вас жирна і проблемна шкіра, можна спробувати приготувати скраб на основі кавової гущі й натуральних олій. Для приготування цього домашнього засобу знадобиться столова ложка кавової гущі, така ж кількість оливкової олії, 2 столові ложки ретельно перемеленого волоського горіха. Усі інгредієнти потрібно добре перемішати до утворення маслянистої маси. Далі просто зробити масаж обличчя, шиї та декольте із цим засобом. Час проведення домашньої процедури краси – чверть години. Потім скраб змивають теплою проточною водою.
Якщо не маєте багато часу, можна приготувати скраб «на швидку руку». Для цього вам знадобиться улюблений гель для душу. У 100 мілілітрів гелю додайте 2 столові ложки натуральної меленої кави і пару чайних ложок олії виноградних кісточок. Цей чудовий домашній косметичний засіб перевершить усі ваші очікування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x