Уся користь морквяного соку для організму

Уся користь морквяного соку для організму

Сьогодні на прилавках супермаркетів і магазинів можна купити різноманітні екзотичні фрукти й овочі. Спокус навколо чимало, проте все найкорисніше, як кажуть, у нас під руками. Морквяний сік називають «природним бальзамом». Він покращує імунітет, прискорює процеси метаболізму. Цей напій є справжнім скарбом серед усіх овочевих соків, так як містить багато корисних мікроелементів і речовин.

Окрім необхідних для нас вітамінів групи А, Е, C, K, D, B, морква містить кальцій і магній. Ці мікроелементи допомагають нормалізувати травлення, а також заспокоїти шлунок. Також морквяний сік збагачує організм корисними речовинами, завдяки яким поліпшується міжклітинна регенерація і функція очищення крові.
Попри велику кількість корисних речовин сік можна вживати майже в необмежених кількостях. Так, наприклад, добова його норма цілком може перевищити 4 літри, тобто, навіть більше добової норми води.
Не можна недооцінювати і користь морквяного соку для очей. Адже напій містить особливі елементи, що живлять усе очне яблуко в цілому. Цей продукт лікарі рекомендують вживати при хворобах очей, оскільки він має заспокійливий і відновлювальний ефект. Також цей сік допоможе зміцнити і відновити сітківку ока. Фахівці радять пити морквяний сік натщесерце.

За допомогою морквяного соку можна полегшити, а іноді навіть вилікувати, при правильному застосуванні, досить серйозні хронічні захворювання: сечокам’яну хворобу, екземи, дерматити, атеросклероз, різні запалення тощо. Вітамін А наш організм ефективніше засвоює саме з моркви: у такій формі він допомагає нормальному функціонуванню жіночих статевих органів, і, особливо, корисний для здоров’я яєчників.
У народній медицині соком морк­ви лікували виразки, гнійні рани, опіки та обмороження. Ця властивість морквяного соку дозволяє використовувати його в комплексному лікуванні онкологічних захворювань, так як він може розчиняти новоутворення. Дітям та підліткам, а також людям із нестійкою психікою морквяний сік просто життєво необхідний, так як перезбудження і негативні емоції часто стають сприятливим ґрунтом для розвитку онкології в майбутньому, а морквяний сік попереджає ці процеси.
Лікування морквяним соком краще починати, попередньо порадившись із лікарем, і в жодному разі не варто вживати його більше 2-х літрів у день.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x