Цікаві події, що чекають на черкащан уже цими вихідними

Цікаві події, що чекають на черкащан уже цими вихідними

«Нова Доба» підготувала для черкасців огляд подій, які вони зможуть відвідати цими весняними вихідними.

Субота, 14 квітня

У черкаському кінотеатрі «Салют» відбудеться форум під назвою «Це – твоє місто». Його мета – поєднати дієвих людей, досвід успішних проектів із різних сфер життя та нові ініціативи, спрямовані на розбудову міста Черкаси і розвиток потенціалу його жителів. Деталі на сайті заходу

Черкаський академічний театр ляльок підготував для містян виставу «Раз – малинка, два – малинка». Це інтерактивна казка для дітей, під час перегляду якої вони допоможуть Ведмедику порахувати малинку, а Зайчику врятуватися від хитрого Лиса.
Місце: вул. Небесної Сотні, 4
Час: 10:30 та 12:00

Любителям різноманітних виставок не буде нудно цими днями, адже таких подій дійсно вдосталь. Зокрема, в художньому музеї вже добігає кінця виставка з художнього різьблення по яєчній шкарлупі Галини Поліщук. Відвідувачі мають змогу побачити 50 різблянок, на яких переважають рослинний та геометричний орнаменти.
Місце: вул. Хрещатик, 259
Час: до 15 квітня

Також збігають останні дні виставки «Світ кольору і глини» в Художньому музеї. Тут представлені вироби з кераміки та живописні твори творчої родини: Анжели Драч, Олександра Кізяна та їхньої доньки Іоанни. Тож запрошуємо жителів міста переглянути їхні роботи, просякнути українською автентичністю.
Місце: вул. Хрещатик, 259
Час: до 17 квітня

Відкрийте для себе чудовий світ писанок в Обласному краєзнавчому музеї на виставці «Вирій» Лідії Колесник. Вона має символічну назву, оскільки означає міфічну райську країну, в яку можна долетіти лише на крилах натхнення.
Місце: вул. Слави, 1
Час: до 27 квітня

На черкасців-поціновувачів творчості Тараса Шевченка цього вікенду чекає важлива подія – виставка «Шевченкіана Івана Марчука». Автор – український живописець зі світовим ім’ям. Наразі тут представлено 35 робіт Івана Марчука, які він створив до 170-річчя від Дня народження Кобзаря.
Місце: вул. Хрещатик, 259
Час: до 30 квітня

В Художньому музеї досі триває дизайнерська виставка студентів Черкаського державного бізнес-коледжу.
Місце: вул. Хрещатик, 259
Час: до 22 квітня

Виставка творів Данила Нарбута з родинної колекції – ще одна важлива подія, яку не можна пропустити любителям мистецтва. Данило Георгійович Нарбут – український художник-живописець, відомий насамперед як автор картин «Покрова Пресвятої Богородиці», «Вибори кошового», «Козак Мамай» та ін. Знаковими на виставці є полотна «Страшний суд» та «Холодний Яр».
Крім того, вперше глядачам представлені роботи пейзажної тематики.
Місце: вул. Хрещатик, 259
Час: до 6 травня

Виставка сучасного мистецтва «Антракт – XV» чекає на вас в Художньому музеї. Вона проходить тут щорічно, проте цього року в ній візьмуть участь митці не тільки з України, а й із Німеччини, Франції, Японії та Ірану.
Місце: вул. Хрещатик, 259
Час: до 25 квітня

У вік інформаційних технологій та режиму прискореного часу хотілося б трохи «загальмувати» ритм життя. Тому Черкаський обласний художній музей дає змогу зробити це на Дні неспішного мистецтва. Завітайте сюди, щоб поринути в світ мистецтва та «відірватись від буденності».
Місце: вул.. Хрещатик, 259
Час: 10:00 в Сб і Нд

Нині вважається, що писанки наші предки робили лише на Великдень, але насправді вони виготовляли їх на всі релігійні весняні свята. Тому художній музей продовжує пасхальну тематику і проведе для черкащан майстер-клас з писанкарства. З собою треба мати яйце (сире чи варене), свічку та паперові серветки. Запис за телефоном: 33-46-81
Місце: вул. Хрещатик, 259
Час: 12:00
Ціна: 30 грн

До 30 квітня черкащани зможуть переглянути фотопроект «Мамина сила». Фотографом та дизайнером є Ольга Носова-Єлісеєва, яку надихнув власний досвід вигодовування сина. Тут представлені 32 світлини, які демонструють справжню материнську любов і близькість.
Місце: вул. Хрещатик, 259

Виставка карикатур «Антилокшина», що представлена в холі навчального корпусу №1 Черкаського національного університету, стане корисною для тих, хто цікавиться медіаграмотністю та журналістикою загалом. Тут ви зможете побачити 26 карикатур, що були відібрані «ГО Детектор медіа».
Місце: бул. Шевченка, 81
Час: до 17 квітня

«Нова Доба» пропонує відвідати виставку-конкурс дитячої творчості «Великдень», якщо ви досі цього не зробили. Паперопластика, квілінг, писанкарство, кераміка – це та багато іншого ви зможете побачити у сквері «Юність».
Час: до 17 квітня

В театр-студії PRO!test цієї суботи чекають тих, хто хоче покращити свої вміння в аматорській майстерності. Вони пропонують 2 години присвятити обговоренню аматорської гри, іграм для новачків та профі, секретним лайфхакам, а також за бажанням фільму, певним імпровізаціям. Для участі потрібно лише зареєструватися, дізнавшись, як це зробити, на їх офіційні сторінці у Фейсбуці.
Місце: бул. Шевченка, 274
Час: 17:00
Ціна: 50 грн

«Наше кафе» запрошує юних кухарів на майстер-клас з приготування міні-піци «Пори року».
Місце: бул. Шевченка, 385,
Час: 12:00
Ціна: 70 грн

Ще одна подія, яку варто відвідати з дітками – майстер-клас «Загадки кам’яного саду» в Краєзнавчому музеї. Діти зможуть оволодіти технологією використання різноманітних кам’яних знарядь праці та попрацювати з найдавнішими технічними пристроями для видобування вогню тощо.
Місце: вул. Слави,1
Час: 13:00-14:00
Ціна: для дорослих – 30 грн, для дітей – 20 грн

Зняти стрес цими вихідними та отримати порцію адреналіну всі охочі зможуть на збірній грі з пейнтболу. Телефон для запису: (098) 334-23-45
Місце: «Дахнівська Січ», вул. Першотравнена, 73
Час: 10:00–19:00
Ціна за мінімальний пакет: студенти – 140 грн, дорослі – 160 грн.

Також любителям спорту «Нова Доба» рекомендує відвідати матч «Черкаський Дніпро» – «Десна». Підтримай наших футболістів у Першій лізі Чемпіонату України з футболу!
Місце: Центральний стадіон
Час: 16:00

На любителів запальних вечірок чекають в клубі «Reflection», де лунатимуть кращі танцювальні хіти останніх десятиліть.
Місце: бул. Шевченка, 145
Час: опівночі
Вік: 21+
Ціна: 50 грн

Не менш спекотно буде цієї ночі і в клубі «MANHATTAN». «Розігріватимуть» аудиторію Dj Gaik, Max Bodrov та інші.
Місце: бул. Шевченка, 208
Час: 23:00
Ціна: 100 грн

Незвичайною є і «Carousael party» в «111.Club». Від вас вимагається гарний настрій і дивакуватий костюм, а Dj Malish Dangerous подарує незабутню атмосферу.
Місце: вул. Хрещатик, 225
Вік: 18+
Час: 21:00
Ціна: 100 грн

Всіх небайдужих до долі міста ми закликаємо відвідати суботник з прибирання міських пляжів. Бажано взяти з собою рукавички та пакети для сміття. Після прибирання на всіх чекає маленький пікнік.
Місце: вул. Героїв Дніпра, 87
Час: 12:00–14:00

Неділя, 15 квітня

День ми рекомендуємо розпочати з відомої багатьом вистави «Троє поросят», яку підготували актори Музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка .
Місце: вул. Смілянська, 33
Ціна: від 30 грн
Час: 12:00

«Школа маленьких кухарів» чекає на вас та ваших дітей в «Нашому кафе». Дітлахи вчитимуться готувати домашні пельмені та десерт «Пірует». Завітайте сюди і проведіть весело час з вашими малятами.
Місце: бул. Шевченка, 385
Час: 12:00
Ціна: 70 грн

Вдень слід відвідати екскурсію з майстер-класом «Музейне скло розповідає». Скляниці, «черкаське скло», гутництво, рідкісні скляні артефакти – це та багато іншого ви побачите на цій експозиції в Обласному краєзнавчому музеї. В кінці екскурсії кожен з відвідувачів зможе опанувати техніку декупажу та власноруч оздобити скляну пляшечку.
Місце: вул. Слави, 1
Час: 14:00-15:00
Ціна: дорослі – 30 грн, діти – 20 грн

Наповений враженнями вечір вам подарує концерт від віртуоз-оркестру «KIEV TANGO PROJECT». Це єдиний в Україні танго-оркестр, який виконує танго в оригінальному складі. Репертуар KIEV TANGO PROJECT складається з декількох різноманітних програм: це танго \”Золотого віку\”, Tango Nuevo, світові хіти у стилі танго, а також відомі українські народні тими, аранжовані у дусі танго.
Місце: вул. Слави, 1
Час: 19:00–21:00
Ціна: 70 грн

Нагадаємо, що у рест-кафе «Servant» щовівторка, щочетверга та щонеділі можна насолодитися живою музикою у стилі lounge.

Кіноманам цього тижня теж не доведеться сумувати, адже на них чекає:

«Ремпейдж» – пригодницька фантастика. Приматолог Девіс Окойе з часом дуже звикає до сріблястої горили, яка внаслідок невдалого генетичного експерименту перетворюються на створіння величезних розмірів. Така доля спіткала не тільки його улюбленця, тому велетні становлять серйозну загрозу для всієї Північної Америки. Окойе доводиться працювати над антидотом, який врятує його друга-примата та зупинить розруху. Та чи вдасться йому це?

«Правда або дія» – жахливчик про компанію друзів, яка грала в цю непримітну гру на відпочинку, допоки в неї не втрутились надприродні сили. Після цього невиконання кожного завдання стає для них фатальним – герої одразу помирають. Перш ніж це закінчиться, вони переживуть досить багато моторошних речей.

«Леонардно: Місія Мона Ліза» – мультфільм, в якому головний герой Леонардо живе спокійним життям, присвятивши його виключно винаходам. Але одного разу в їхньому місті з’явився невідомий оповідач і розповів про загублені скарби, які ще нікому не вдавалось віднайти. Головний герой та його друг відправляються назустріч пригодам, сподіваючись, що їм пощастить.

«Титан» – фантастичний фільм про пілота Ріка, який бере участь у розробці над людей, які могли б вижити в екстремальних умовах на планеті Титан. Але ставши надлюдиною, Рік піддає смертельній небезпеці не тільки себе, а й увесь світ.

«Неймовірна історія про Велет-Грушку» – анімація, в якій найкращі друзі слоник Себастьян і котик Мітч одного дня виловлюють в морі пляшку від їхнього бургомістра. В листі вони дізналися, що той перебуває на Таємничому острові. Але, крім листа, в тій пляшці була ще й зернина, посадивши яку вони отримали на ранок високу грушу. В одному з плодів цього дерева вони і попливуть на пошуки бургомістра, потрапляючи в найрізноманітніші пригоди.

«Секс-контроль» – Нестримна комедія від творців фільму «Сусіди»! Три шкільних подруги перед випускним укладають секс-пакт. Однак про їхні плани дізнаються батьки, випадково зазирнувши у секретний чат! Предки підуть на все, щоб обламати дівчатам перший секс.

«Тихе місце» – Містичний трилер в найкращих традиція жанру з Емілі Блант у головній ролі. Життя сім’ї фермерів було повною ідилією, допоки вони не стали мішенню для потойбічного зла. В безжальній грі з темрявою є одне правило – не видавати себе жодним звуком. Щойно тебе почують – ти загинеш.

«Першому гравцю приготуватися» − події розгортаються у 2045 навколо грандіозної віртуальної гри OASIS. Її власник, помираючи, залишив багатства, які зможе дістати той, хто знайде ретельно заховане пасхальне яйце. В гру вступив звичайний хлопець-сирота, якому одразу щастить знайти перші підказки. З того моменту його чекає купа небезпек, і не лише у віртуальному світі. Чи вистоїть він до кінця?

«Кролик Петрик» − кумедна стрічка про спритного кролика, який не може всидіти на місці і полюбляє пригоди. От одного разу він влаштував вечірку в будинку фермера, де він та його друзі зробили страшенний хаос. Тепер фермер мріє про пиріг з кролятини, але страху в цього пухнастика немає.

«Тихоокеанський рубіж: Повстання» − бойовик, в якому світові загрожує небезпека з боку Кайдзю, адже тепер стали ще сильнішими та не безпечнішими, ніж були колись. Всю надію покладають на Джейка, сина маршала Пантекоста, який колись вже рятував світ від монстрів. Тому доля світу тепер в його руках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x