Начальника відділу РДА підозрюють у розтраті коштів

Начальника відділу РДА підозрюють у розтраті коштів

Чорнобаївським відділом Золотоніської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та службового підроблення, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби прокуратури Черкаської області.

Установили, що начальник одного із відділів Чорнобаївської РДА, зловживаючи службовим становищем вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про отримання товару, який фактично не надійшов, унаслідок чого з районного бюджету сплатили кошти в сумі 50 тисяч гривень.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів зазначеній особі повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Також до суду подали клопотання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу та відсторонення останнього від посади.

На цей час проводять всі необхідні слідчі та процесуальні дії для повного та всебічного дослідження обставин кримінального провадження, завершення досудового розслідування та скерування обвинувального акта до суду у строки, передбачені кримінально-процесуальним законодавством.

Довідково: за вчинене винній особі загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x