Черкащина на шляху до повноправ\’я ОТГ

Черкащина на шляху до повноправ\’я ОТГ

На Черкащині всі об’єднані територіальні громади вже отримали в комунальну власність землі сільгосппризначення державної власності. Раніше це право вже здобули 14 громад, сьогодні – решта 12. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Як наголосив голова ОДА Юрій Ткаченко, Черкащина серед перших областей виконала це завдання Президента України й Уряду. Очільник області подякував Головному управлінню Держгеокадастру в області за оперативність.

– Маємо децентралізацію в дії, – наголосив очільник Черкащини. – Наші об’єднані громади зробили ще один крок до повноправ’я на своїй території. І це вкрай важливо. На жаль, Черкаська ОДА дуже часто ставала буфером у земельних конфліктах. А вони почали масово виникати, коли право розпоряджатися землями сільгосппризначення, що поза межами населених пунктів, було централізоване. Коли це право відібрали у громад, у місцевої влади, передавши на центральний рівень. Користуючись кожною нагодою, ми відстоювали зворотній процес. Президент і Уряд зайняли в цьому питанні принципову позицію – і зараз наші громади стають повноправними господарями на своїх територіях. Тепер, окрім усього, у них з’явився ще один дієвий інструмент для залучення інвесторів. Сподіваюсь, що для решти громад, що ще не об’єдналися, це стане ще одним аргументом на користь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x