«Щедру осінь» презентували юні мисткині в Черкасах

«Щедру осінь» презентували юні мисткині в Черкасах

Сьогодні в Галереї народного мистецтва відбулась презентація виставки народної творчості Марії Кутової і Ольги Бараннік, яким лише 13 і 15 років.

Одна з них вже є стипендіаткою Президента України, і має не одну першість на міжнародних виставках. Не дарма кажуть, що вік таланту не перешкода.
– Це моя дебютна виставка, ініціаторками були ми разом Ольгою, вона займалась витинанками а я гончарством, ну а куратором є наша викладачка Галина Тимошенко. Вона і допомогла нам організувати виставку, – розповіла Марія Кутова.

Ольга Бараннік зазначає, що найскладнішим було вигадати саму роботу і передати через неї свій задум. Каже, що на роботи витратила майже два з половиною місяця, майже весь час присвятила тільки витинанками. Найулюбленішою роботою Ольги є – «Грибочки».

– Із Марією ми познайомилися давно, – зізналася Ольга. – Вже більше ніж сім років тому, в гуртку.
Куратор юних мисткинь, Галина Тимошенко, зазначила, що Ольга вже є стипендіаткою Президента і додала, що це вже друга її виставка. Перша була в Черкаському художньому музеї і дублювалася в місті Каневі.

У Марії Кутової це перша виставка, вона дуже багато працювала і посіла перше місце на міжнародному фестивалі по гончарству.

За плечима цих дівчат дуже багато конкурсів, фестивалів, виставок, і Галина Володимирівна сподівається, що в майбутньому юні мисткині прославлятимуть Черкащину, українське народне мистецтво і за межами України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x