«Три розмови про Україну» від Віце-прем\’єра Кириленка

«Три розмови про Україну» від Віце-прем\’єра Кириленка

У Черкаському художньому музеї Віце-прем\’єр В’ячеслав Кириленко презентував книгу «Три розмови про Україну»

«Три розмови про Україну» від Віце-прем'єра Кириленка

Книга складається з його діалогів із Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, письменником Василем Шклярем та телеведучим Миколою Вереснем.

– Це книга про Україну, в ній обговорено багато тем, але всі вони мають перехресний зв’язок, бо всі – про Україну, про те, що відбувалося упродовж цих років після відновлення незалежності. Але також вона об’єднує погляди тих людей, які, кожен у своїй царині, був або визначальним, або дуже помітним протягом тривалого часу, – наголосив Кириленко під час презентації.

«Три розмови про Україну» від Віце-прем'єра Кириленка

За словами автора, перша частина книги – це його розмова зі Святійшим Патріархом Філаретом:
– Ми назвали цю частину «Віра», оскільки мова йде про найсвятіше – про віру в Бога і віру в Україну, що, напевно, є невіддільним для багатьох із нас.

«Три розмови про Україну» від Віце-прем'єра Кириленка

Діалог із письменником Василем Шклярем – про літературний процес, політику, владу, історію, бачення ним минулого та сьогодення, вплив його книг на формування суспільних настроїв та творення нових архетипів українського Героя. Третя частина книги – це діалог із Миколою Вереснем про відмінність в ідентичностях України і Росії, про відмінність у наших поглядах на світ, на самих себе, на наше місце у всесвіті, тому вона названа «Ідентичність», повідомив Кириленко.

«Три розмови про Україну» від Віце-прем'єра Кириленка

– Це три розмови, вони на різні теми, але всі діалоги про одну справу, що нас усіх найбільше хвилює, і якою ми найбільше переймаємося ось уже не один рік, і ми – як співавтори, і ви – як читачі, а ця справа – Україна, і все, що пов’язане з нашою рідною країною, її становленням, боротьбою за неї та її подальшим майбутнім.
В’ячеслав Кириленко додав, що в усіх трьох частинах читачі знайдуть «цікавинки», оскільки про деякі речі Святійший Патріарх сказав вперше, «принаймні так одверто», про деякі речі вперше сказали Василь Шкляр, Микола Вересень та він сам. Також він додав, що всі авторські виплати будуть повністю скеровані на допомогу бійцям АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x