На Черкащині упорядковують облік держпідприємтв

На Черкащині упорядковують облік держпідприємтв

В області уточнюють списки державних підприємств, що розташовані на території регіону. Після тривалої перерви відновила роботу комісія облдержадміністрації з питань упорядкування обліку таких юридичних осіб. Її засідання днями відбулося в ОДА під головуванням заступника очільника області Костянтина Омаргалієва. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Комісією зібрано інформацію та проведено обстеження за місцем реєстрації 18 державних підприємств, які знаходяться в межах області та органами управління яких є міністерства, відомства, інші організації. За його результатами, було підготовлено стільки ж актів обстежень державних підприємств, які знаходяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і наразі є недіючими.

– Нині працюємо над виконанням завдань, визначених Фондом державного майна України, зокрема щодо впорядкування юридичних осіб державного фонду власності, які розміщені на Черкащині, – зауважив голова комісії Костянтин Омаргалієв. – Вже маємо напрацювання стосовно недіючих юридичних підприємств державної форми власності, органом управління яких є обласна та районні державні адміністрації зокрема. Вони, фактично, не здають звітності, не є працюючими. Підписання акту обстеження та підтвердження відсутності юридичної особи за місцем реєстрації дає можливість надалі вилучити таких юросіб із державного реєстру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x