92 % канівських будинків готові до нового осінньо-зимового сезону

92 % канівських будинків готові до нового осінньо-зимового сезону

Представники депутатського корпусу ознайомилися із інформацією керівників комунальних підприємств: КПТМ, «ЖЕК», «Управління ВКГ» та «Місто» про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства Канева до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Зокрема, КП «ЖЕК» станом на 1 вересня звітує, що 92 % будинків готові до нового сезону, зокрема проведено ремонт покрівлі в 39 будинках – 2640 м2, 130 %, ремонт та заміна опалювальних систем – 90 %, холодне водопостачання та водовідведення – 80 %, енергозабезпечення (ремонт електрощитових) – 75 %. Позапланово проводиться скління віконних рам місць загального користування 180 м2. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Канівської міської ради.

Оформлено 80 паспортів готовності житлових будинків до опалювального періоду, які обслуговуються КП «ЖЕК». ОСББ та ЖБК також проводять комплексну підготовку будинків до опалювального сезону станом на 1 вересня ц.р. до виконавчого комітету вже подано 10 паспортів готовності від ОСББ.

На прибудинкових територіях (вул.Шевченка 47, Героїв Дніпра 35, 45, 13, 19) проведено санітарну вирізку аварійних та фаутних дерев.

Проведено підготовку спецтехніки: сміттєвози – 3 од., трактори – 3 од. та обслуговуючий транспорт – 3 од. на загальну суму 269,1 тис. грн.

На заміну та ремонт контейнерів витрачено 67,8 тис. грн., проведено тендер на закупівлю сміттєвоза – 2,5 млн. грн., та 80 євроконтейнерів об’ємом 1,1 м3.

Загалом КП «ЖЕК» на підготовку до осінньо-зимового періоду витрачено 450,0 тис. грн.

Водопровідна мережа міста оновилася на суму майже 350 тис.грн.

КП «Управління ВКГ» в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду було проведено капітальний ремонт водопровідної мережі по вулицях: Енергетиків, Дорошенка, Лесі Українки, Шевченка, Іллєнка, 1 Травня, Перемоги, Успенська, Сільце, Жмаченка, 206 дивізії, Новоселиця, Підстінок, Гончара, Ядловського, Маяковського, Молодіжна, Київська, Героїв Дніпра – загалом на суму 347,86 тис. грн.

На суму 103,968 тис. грн. проведено капітальний ремонт колектора та каналізаційних мереж по вул. Енергетиків, Кошового, Героїв Дніпра, Перемоги, селища оргперіоду, зовнішніх мереж промбази. Капітально відремонтовано колектор від вул. Енергетиків, 179 до КНС 1 (р-н УМР). Також проведено капітальні ремонти КНС №1, КНС № 3, електричної мережі на ЦТП по вул. Героїв Дніпра, КНС № 1, КНС № 4, кабельної лінії від ПС Канів до КНС № 7. Загалом КП «Управління ВКГ» по підготовці до осінньо-зимового періоду було витрачено 1024,065 тис. грн.

Замінено майже 700 погонних метрів трубопроводів теплових мереж

Як інформує комунальне підприємство теплових мереж, станом на 1 вересня ц.р. усунено 11 поривів, які були виявлені під час гідравлічних випробувань. Замінено 691 п.м. трубопроводів теплових мереж (72 % від запланованого), в тому числі 390 м.п. на попередньо ізольовані труби; виконано ремонт та ревізію 569 одиниць запірної арматури на тепломережах. Проведена модернізація ділянки тепломережі до будинку №89 по вул. Енергетиків із заміною зношених туб на попередньо ізольовані, протяжністю 68 м.п. в однотрубному вимірі, та модернізація ділянки тепломережі по вул. Героїв Дніпра із заміною зношених туб діаметром 420 мм на попередньо ізольвані протяжністю 257,5 м.п. в однотрубному вимірі.

Закуплено попередньо ізольовані труби, сумарною протяжністю 694 м.п. для виконання заходів інвестиційної програми на 2018 рік на суму 429,54,1 тис. грн.

Всього виконано робіт на теплових мережах на суму 1374 тис. грн.

На котельнях підприємства виконані наступні роботи: проведено технічне обслуговування, очистка та підготовлено до роботи в опалювальний період 2018-2019 років водогрійні котли ПТВМ-30 ст. № 3 та № 4 з тягодуттєвими пристроями на центральній котельні; проводиться метрологічна повірка приладів КВП і А; відремонтовано насос №3 на дільниці водопідготовки, насос ЕЦВ-6 на насосній «Дніпро». Відремонтовано 14 двигунів насосного обладнання; відремонтовані трубопроводи холодної води; відремонтовано 124 одиниць запірно-регулюючої та запобіжної арматури; фільтри та обладнання сольової станції на дільниці водопідготовки; виконано ремонт двох насосів та двох електродвигунів; підготовлено електрообладнання; на котельні заводу «Магніт» підготовлено до роботи котла ДЕ 10/14 з тягодуттьовим обладнанням, відремонтовано 14 одиниць запірно-регулюючої арматури, підготовлено до робот газо-регулююче обладнання; відремонтовані фільтри водопідготовки в котельні училища культури проведено ремонт котлів «Факел» №4 та №5, ремонт димової труби, ремонт димососа, проведена ревізія та ремонт запірно-регулюючої арматури. Всього виконано робіт по котельнях підприємства власними силами на суму 290 тис. грн.

Загальна готовність теплових мереж до опалювального сезону складає 78%, а стан підготовки котелень складає 83 %.

Окрім того, в рамках виконання інвестиційної програми на 2018 рік проведено закупівлю спецавтотехніки на суму 828,84 тис. грн.

На виконання вимог закону України про комерційний облік для 100% оснащеності споживачів засобами обліку закуплено 15 лічильників теплової енергії: на 3 багатоквартирних житлових будинки по вул. Енергетиків (№137, 139, 241) на чотири житлових будинки приватного сектора та для інших споживачів теплової енергії.

Всього станом на 1 вересня ц.р. в Каневі засобами обліку теплової енергії оснащено 102 багатоквартирних будинки комунальної власності та 2 гуртожитки (всього встановлено – 111 лічильників), що становить 97 % оснащеності.

Для канівських доріг придбано 75 тон солі та 300 тон гранвідсіву

КП «Місто» натомість готується до боротьби з снігом та ожеледицею на дорогах міста.

Загалом на виконання заходів з підготовки дорожньо-мостового господарства проведено: поточний ремонт дорожнього покриття – на вулицях Паркова, Новоселиця, Костенка, Богдана Ступки, Головатого, Кобзарева, Єсеніна, Зарубська, Котляревського, 206 дивізії, Сільце, Бузницького, О.Кошового, Героїв Небесної Сотні, площі Соборній, Гетьмана Дорошенка, Чорновола, Маршала Рибалка, Успенській, Шевченка, 1 Травня, Б. Хмельницького, Жмаченка, Десантників, Золотів Яр, Енергетиків, Монастирок; перетин вул. Бузницького до Маяковського, площі Героїв Майдану до кругової розв’язки, від Маяковського та Київської до Горького, вул. Горького та Київської до пл. Соборної тощо. Загалом на суму – 4313,41 тис. грн. Придбано 75 т солі та 300 т гранвідсіву на суму 250,0 тис. грн.

Також проведено поточний ремонт автогрейдера ДЗ-99-1-2 на суму 23,5 тис. грн., частковий ремонт розсіювальної установки піщано-соляної суміші. Для завершення 100 % готовності техніки до роботи в осінньо-зимовий період потрібно ще 150,0 тис. грн., а також 150,0 тис. грн. на закупівлю ПММ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x