Якою буде погода у жовтні на Черкащині

Якою буде погода у жовтні на Черкащині

За попередніми розрахунками метеорологів, жовтень 2018 року очікується помірно теплим та з достатньою кількістю опадів. Перше значне похолодання можливо вже у десятих числах жовтня, коли температура повітря вночі знизиться до 3º морозу, а вдень +10+12º. Повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
Перехід середньодобової температури через +8º, а з ним початок опалювального сезону очікується у звичайні строки. Проте, у лікарнях та дитячих закладах доцільно розпочинати опалення тижнем раніше звичайного.
До кінця місяця погода залишиться нестійкою з чергуванням хвиль холоду та тепла. Перехід середньодобової температури через +5º, а з припинення активної вегетації озимих культур можливий в останні дні жовтня.
Перша половина жовтня прогнозується не багатою на опади, основна їх частина – у другій половині місяця. Добовий максимум опадів може становити 10-12 мм

25 вересня завершилися оптимальні строки сівби озимини. Та, нажаль, в області засіяно менше половини запланованих площ. Тож складається велика імовірність того, що рослини через нестачу тепла увійдуть у зиму ослаблені та будуть вразливими до несприятливих зимових умов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x