Січеться волосся: як подолати проблему

Січеться волосся: як подолати проблему

Волосинка складається з декількох шарів, зовнішній називається кутикулою, її клітини нашаровуються одна на одну і захищають внутрішню будову волосся, що складається з кератину. Січеться волосся через зношування клітин кутикули, коли волокна кератину відділяються одне від одного. Тоді волосинки ніби розщеплюються на кінцях, що в медицині отримало назву трихоптілоз. Чому волосся починає сіктися та що з цим робити – читайте далі.

Головні причини, чому січеться волосся:
– внутрішні розлади функціонування організму, пов’язані зі стресами, браком вітамінів, інфекціями та хронічними хворобами;
– хвороби шкіри голови, такі як себорея, нейродерміт тощо;
– вплив зовнішніх факторів: неправильно підібрані гребінці, погана якість проточної води, якою людина миє голову (наприклад, від хлорованої води волосся дуже січеться), зловживання феном, прасочкою для волосся, шампунь, який не підходить для вашого типу волосся тощо.

Також слід враховувати, що структура волосся у кожної людини особлива, тому треба обрати для себе оптимальну довжину волосся, враховуючи його важкість, міцність. Тонке волосся, що виростає більше, як на 20 см, зазвичай січеться.

Якщо ви помітили, що у вас почало сіктися волосся, найкраще, що можна зробити – підстригти його. Також необхідно пам’ятати, що кінчики волосся потребують регулярної стрижки, інакше проблеми не уникнути.

На сьогодні непогані відгуки має так звана лікувальна стрижка, або стрижка гарячими ножицями. Після цієї процедури кінчики довго зберігають вологу, поживні речовини.

Щоб уникнути посіченості, варто не зав’язувати його занадто туго, забути про металеві шпильки. Усе це призводить до пошкодження структури волосся. Також не рекомендують розчісуватися одразу після миття голови, не можна занадто енергійно витирати волосся рушником, це також шкодить його структурі. Сушити голову варто теплим, а не холодним чи гарячим повітрям.
Окрему увагу необхідно приділити вибору гребінця. Він має бути з натуральної щетини, з цільного шматка дерева, мати заокруглені зубчики. Гребінці з металевими зубчиками взагалі не варто використовувати в домашніх умовах, вони призначені для створення зачісок у салонах краси.

Для здоров’я та гарного вигляду волосся велике значення має правильне харчування, тому до свого раціону варто додати морепродукти, рибу, сир, молочні продукти, оливкову олію. Для додаткового живлення та зволоження волосся корисні такі засоби, як маска з кефіру, з реп’яхової чи касторової олії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x