Що робити при хронічній втомі?

Що робити при хронічній втомі?

Після важкого робочого дня буває відчуття «вичавленого», як лимон, із важкою головою і втомою у м’язах. Як правило, втома проходить, якщо гарно відпочити: зайнятися спортом, подихати свіжим повітрям, виспатися тощо. Але якщо людина виспалася, а втома не пройшла, ймовірно, тіло сигналізує про хворобу.

Людське тіло не розрізняє фізичну і психологічну загрозу. Тому, коли ми працюємо у більш щільному графіку, сперечаємося з друзями та коханими або нервуємо у заторі, наш організм реагує так само сильно, як в ситуації «життя або смерті». Такий постійний стрес загрожує перерости у хронічну втому за дуже короткий термін. Які ж причини та наслідки хронічної втоми, а також, що допоможе від неї позбутися – читайте в матеріалі.

Симптоми хронічної втоми
Серед найголовнішого сим­птому хронічної втоми лідирує головний біль, запаморочення, загальна млявість організму, забудькуватість. Більш того, СХВ (синдром хронічної втоми) може мати такі ж симптоми, як застуда, хвороба суглобів або нервової системи. Якщо вас переслідують головні болі без особливих причин, дратівливість, безсоння вночі та сонливість удень, варто задуматися над ритмом життя.

Як позбутися хронічної втоми
Перше, що слід зробити – встановити режим дня. Зменьшіть навантаження, чітко розпишіть час прийому їжі, підйому і відбою. Навіть, якщо у вашому графіку не так вже й багато годин для сну, дотримуйтеся розпорядку дня. Організм адаптується і буде «встигати» відновити сили.

Консультація фахівця. Звернувшись до лікаря, ви зможете чітко зрозуміти, які вам необхідні вітаміни, мінерали, імунокоректори та адаптогени (лимонник, женьшень, ехінацея і т. д.). Вони покращують імунну систему і підвищують стійкість до стресів.
Правильне харчування і мінімум шкідливих звичок допоможуть позбутися СХВ. Намагайтеся вживати якомога більше овочів і фруктів, пийте багато води.

Приймайте водні процедури та робіть розслабляючі масажі. Контрастний душ вранці та ввечері нормалізує роботу серцево-судинної системи, прискорює обмін речовин і надає бадьорості протягом усього дня.

Ранкова пробіжка або хоча б щоденна 5-хвилинна розминка додасть сил зранку, а вже через місяць ваш організм обов’язково подякує за подібні регулярні заняття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x