Горіхи для серця і судин

Горіхи для серця і судин

Горіхи не лише смачні, а й дуже корисні. Адже ці плоди містять ненасичені жири, що сприяють зниженню концентрації холестерину
в крові, а він шкідливий для наших судин і серця.

Волоські горіхи. Цей вид горіхів містить клітковину, білки, магній, антиоксиданти і вітамін B. Вміст поліненасичених жирів у волоських горіхах сприяє зниженню холестерину, що провокує багато серцевих захворювань.

Мигдаль. У ньому багато магнію і марганцю, вітамінів E і B12. Жири в мигдалі запобігають появі холестеринових «бляшок» і розвиток діабету, а мінерали і вітаміни наповнюють наш організм енергією.

Арахіс. У цих горішках багато вітаміну E, ніацину, фолієвої кислоти, марганцю і протеїну. Також арахіс містить ресвератрол, що знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Завдяки високій концентрації різних антиоксидантів ці горіхи дуже корисні для серця.

Лісові горіхи. Лісові горіхи містять багато поліненасичених і мононенасичених жирів, що захищають від серцевих захворювань. У них багато білка, клітковини, мінералів і вітамінів B і E.
Фісташки. За рахунок високого вмісту аргініну вони корисні для серця і судин. У них багато корисних жирів, фітостеролів та антиоксидантів.

Скільки горіхів потрібно вживати?
Горіхи потрібно їсти в міру, так як на 80 % вони складаються із жирів. Попри те, що горіхи вважають корисним продуктом для серця, калорійність горіхів дуже висока. Фахівці відзначають, що в день необхідно з’їдати по одній жмені будь-яких горіхів (близько 40 г).

Корисні суміші для серця на основі горіхів
Горіхи з медом. Можна приготувати корисну суміш із горіхів і меду: візьміть по жмені будь-яких горіхів, подрібніть їх у блендері та змішайте з медом у пропорції 2 до 1. За бажанням можна додати курагу або родзинки. Суміш корисна для серця, наповнює організм потрібними вітамінами і дає запас енергії.
Горіхи з сухофруктами. Для приготування цієї корисної суміші вам знадобляться по 200 г різних сухофруктів. Їх необхідно промити і видалити з них кісточки. Горіхів потрібно в 3–4 рази менше. Вибирати горіхи і сухофрукти для вітамінної суміші можна на свій розсуд. Наприклад, волоські горіхи та курага; чорнослив, мигдаль, курага та ізюм; гарбузове насіння, мигдаль і сушений дерен.
Подрібніть усі інгредієнти, щоб вам було зручно їх пережовувати, і викладіть все в ємність. Додайте 1–2 ч. л. кориці й залийте медом у такій кількості, щоб маса набула густої консистенції. Ретельно все перемішайте і перекладіть у скляну посудину, закрийте її кришкою. Зберігати цю суміш потрібно в холодильнику, вживати 3–4 рази на день по одній столовій ложці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x