Затвердили перелік товарів, які надаватимуть породіллям Черкас

Затвердили перелік товарів, які надаватимуть породіллям Черкас

Сьогодні на засіданні виконкому був затверджений порядок надання за рахунок коштів міського бюджету подарункових наборів з дитячими речами першої необхідності мешканцям м. Черкаси при народженні дитини. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Вичерпно».

Члени виконкому наголосили, що це не Пакунок малюка, затверджений Кабміном, а скоріше допомога батькам.

– Гранична вартість подарункового набору не може перевищувати 2000 гривень, – поінформував директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Олег Гудзенко.

У проекті рішення йдеться, що подарункові набори видаються при народженні дитини одному з батьків, які постійно проживають з дитиною, та місце проживання яких зареєстровано у м. Черкаси.

Для отримання подарункового набору один з батьків протягом 3 місяців з дати народження дитини звертається до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради та подає такі документи:

– заяву на ім’я директора департаменту про видачу подарункового набору;

– оригінал та копію документу, що посвідчує особу, довідки про присвоєння йому номера платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

– оригінал та копію свідоцтва про народження дитини.

У 2018 році подарункові набори видаються дітям, народженим після затвердження цього порядку.

Однак у департаменті фінансової політики були зауваження до цього проекту рішення. За словами заступника директора департаменту фінансів Романа Жовніра, є ризик, що не всі породіллі зможуть отримати набори, оскільки наразі є питання по виділенню коштів на ці набори. Також він відзначив, що цей проект рішення дублює функції держави.

З переліком товарів, які входитимуть до наборів, можна ознайомитися нижче:

Затвердили перелік товарів, які надаватимуть породіллям Черкас

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x