На Черкащині знайшли авіаційну бомбу (ФОТО)

На Черкащині знайшли авіаційну бомбу (ФОТО)

Упродовж минулої доби 1 жовтня саперами здійснено виїзд, під час якого виявлено, вилучено та знищено 50 кг фугасну авіаційну бомбу часів війни. Про небезпечну знахідку рятувальників повідомили місцеві жителі села Косарі, які під час випасу домашньої худоби, неподалік населеного пункту, виявили небезпечний боєприпас. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
розбирати вибухонебезпечний предмет;
намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.
Пам\’ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x