На Черкащині повернули лісову ділянку вартістю понад 11 млн грн

На Черкащині повернули лісову ділянку вартістю понад 11 млн грн

Золотоніська місцева прокуратура звернулася до суду за розірванням договору довгострокового тимчасового користування лісами у зв’язку з систематичним порушенням його умов. Отримавши в користування на 49 років 6 гектарів лісу в Канівському районі вартістю понад 11 млн грн для культурно-оздоровчих і рекреаційних цілей, приватне підприємство не використовувало його за цільовим призначенням, унеможливлюючи при цьому надання населенню послуг з відпочинку та оздоровлення іншими користувачами.
Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби прокуратури Черкаської області.

При цьому, користувачем не забезпечено підтримання належного санітарного стану лісової ділянки, не вжито жодних, передбачених договором, заходів щодо охорони, захисту лісових насаджень, посилення корисних властивостей лісу, збереження його від пожеж й явищ, які можуть негативно вплинути на екологічний стан.

Оскільки безгосподарське використання лісу грубо порушує державні інтереси, прокурор вимагав в суді розірвання договору з безвідповідальним користувачем. Вказана позиція підтримана господарським судом Черкаської області, рішенням якого позовні вимоги прокурора задоволено повністю. У подальшому будь-яка особа може реалізувати своє право на лісокористування, а Канівський лісгосп розглядатиме пропозиції щодо ефективного використання лісовою ділянкою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x