На Катеринопільщині вшанували ветеранів

На Катеринопільщині вшанували ветеранів

До Міжнародного дня людей похилого віку, що відзначається у всьому світі, та Дня ветерана, що святкується в Україні 1 жовтня, у районному краєзнавчому музеї днями відбувся тематичний захід. На нього завітали катеринопільчани – колишні педагоги і медики, працівники культури та торгівлі, сільського господарства та військові.

Чимало теплих слів почули вони на свою адресу у привітанні голови районної ради ветеранів, Почесного ветерана України Миколи Поліщука, завідуючої територіальним центром управління соціального захисту населення Анни Жоломко, заввідділення денного перебування цього ж центру Людмили Голуб. Тепло сприйняли присутні і вітання від учнів молодших класів Катеринопільської загальноосвітньої школи №2. А згодом їх порадували своїми піснями вокально-інструментальний ансамбль районного Будинку культури «Тікич», юна співачка Амалія Чорногор.

Та чи не найбільше оплесків та підтримки отримав виступ вокального ансамблю «Оберіг», який об’єднує ветеранів, для яких пісня стала справжнім стрижнем у житті. Він подарував цілу низку пісень різної тематики — і патріотичних,і ліричних, і українських народних. А як заграв квартет баяністів, то, здавалося, ще трохи й ті, хто завітав на захід, пустяться в танок, забувши про свої літа та хвороби.
«Оберіг» розчулив Заслуженого працівника культури України Анатолія Волинця, який чимало пропрацював у цій галузі на теренах Катеринопільщини,
виконавши для нього пісню.

А як було стриматися від сміху, коли лунали гуморески у виконанні Ліни Артикули, а також жительки Петраківки Лідії Ольшевської. Ліда Григорівна пропрацювала все життя вчителькою, хоч в молоді роки мала прекрасний голос, але, на жаль, так сталося, що не судилося їй стати співачкою. Але не втратила любов до української пісні та жартів. Тож недарма вона була навіть учасником популярної передачі «Розсміши коміка». А на цьому святі вона ще й заспівала пісні, які ще чула від своєї мами та бабусі.

– Дай Боже тим, хто організував таку зустріч, здоров’я і натхнення й надалі творити добро, нести заряд бадьорості для людей похилого віку,— сказав колишній директор середньої школи №2 Павло Вовкотруб.

Антоніна Шевченко зазначила, що звання заслужених і народних найчастіше дають тим, кого ми бачимо по телевізору та на великих сценах, та чомусь поза увагою залишаються такі колективи як «Оберіг». Вони – найближче до простих людей, вони зберігають традиції української пісні, тож заслуговують на високі звання.

Голова районної ради ветеранів Микола Поліщук від імені всіх присутніх щиро подякував директору музею Галині Стойці за теплий прийом, той домашній затишок, що був створений для учасників заходу, і висловив надію, що подібна зустріч у стінах музею не остання.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x