У Черкасах відкрилася виставка одесита Миколи Прокопенка

У Черкасах відкрилася виставка одесита Миколи Прокопенка

24 квітня о 16.00 у Черкаському обласному художньому музеї відкрилась персональна виставка заслуженого художника України Миколи Прокопенка з Одеси. Повідомляє «Провінція».

Це великодній подарунок музею жителям Черкас та області, унікальна можливість відчути образотворче мистецтво розкутої, живописної Одеси з завжди яскравим колоритом, потужним звучанням фарб, в особі Миколи Прокопенка.

Зазвичай Прокопенко працює в олійному живописі. Однак, кожні п’ять років поринає, як жартує автор, у «водяну» техніку, поєднуючи гуаш, акрил, туш. Художнику вкрай важливо передати гру кольору, пластику тіла в емоційно насиченому візуальному просторі сучасного мистецтва.

У роботах, які художник надав музею, черкасці побачать сміливі експерименти з різними графічними техніками та матеріалами – темпера, пастель, гуаш, акварель – пластичними ритмами, креативними ідеями.

Власне, Прокопенко Микола Миколайович – заслужений художник України, професор живопису і рисунку, живописець, монументаліст, графік, ілюстратор, декоратор, реставратор вищої категорії станкового олійного та темперного живопису, академік Міжнародної Академії мистецтв і літератури «Фатьян».
Народився Микола Прокопенко 17 серпня 1945 року у старому козацькому селі Усатово, що під Одесою. Закінчив Одеське художнє училище, Київський художній інститут – реставраційній відділ живописного факультету. По закінченню інституту одержав направлення в Одесу, де працює з середини 70-х років.

За тридцять років творчої діяльності відбулося 112 його персональних виставок. Митець – учасник 579-х Всеукраїнських та Міжнародних виставок; 13 бієнале; 10 трієнале живопису, графіки та ілюстрацій.

У щорічному рейтингу Асоціації арт-галерей України в номінації «Кращий художник України» за нього віддали голоси відомі галеристи, мистецтвознавці, колеги, а також глядачі, для яких зустріч з роботами майстра – справжнє свято. Виставка діє протягом місяця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x