Ротарактівці в Черкасах розповіли про свою діяльність

Ротарактівці в Черкасах розповіли про свою діяльність

Під час першого тижня жовтня щорічно випускники ротарійських програм, програм миру, учасники програми Відкритий світ, громадські організації та представники молодіжної волонтерської організації Ротаракт знайомлять активну студентську молодь з основними напрямками своєї діяльності. Серед них: турбота про дітей-сиріт, дітей з інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування; допомога малозабезпеченим родинам та людям похилого віку; залучення коштів на забезпечення важливих суспільних потреб; міжнародна робота, спрямована на культурний обмін та інтернаціональну співпрацю; екологічні проекти; інформаційні проекти просвітницького характеру; пропаганда соціальної етики та толерантності. У прес-центрі «Нової Доби» ротарактівці розповіли про свою діяльність у нашій області та Україні.

– Сучасним студентам вже мало бути професіоналами у тій сфері, в якій вони розвиваються, в них є потреба бути корисними суспільству, – відзначила завідувач кафедри філософських та політичних наук ЧДТУ, професор філософії Черкаського державного технологічного університету Анжела Бойко. – Це цілком відповідає європейській практиці, коли при отриманні стипендії будь-якого навчального закладу Європи обов’язково звертають увагу на соціальну складову. Наші студенти мають неабиякі проекти, але вони хаотичні. Тому Ротаракт може слугувати тим дороговказом, який допоможе направляти і не вигадувати щоразу велосипед.

– Я в Ротаракті 8 років, в мене було багато подорожей, і багато позицій, які я займала на дистриктальному рівні, – відзначає Представник Ротаракту в Дистрикті 2232 2018/2019, Ротаракт Клуб Київ-Сіті Олена Воробйова. – Ротаракт це всесвітня родина, який дає шанс завжди знайти представника десь за кордоном, який покаже тобі місто, допоможе з житлом чи й просто нагодує.

– Якби не Ротаракт, я б не об’їздила стільки міст України, де проводилися різні семінари, конференції, в які б за інших обставин ніколи б і не приїхала. Ти приїжджаєш на конференцію, знайомишся з містом і тобі його показують вже зовсім з іншого боку, – відзначає Дистриктальний офіцер Ротарі по роботі з Ротарактом Дистрикту 2232, Ротаракт Клуб Івано-Франківськ Олечка Воробйова.

Довідково: Ротаракт рух в Україні бере свій початок у 1944 році. Саме тоді виникли перші ініціативні групи та була впучена перша хартія – Ротаракт клубу Київ. Наступного року офіційного статусу набули клуби Львова, Тернополя і Харкова. Протягом 2000-х років Ротаракт в Україі поступово розвивався, відкривались нові клуби, на постійній основі почали проводитись Всеукраїнські зустрічі, поглиблювались міжнародні зв’язки. Станом на початок 2014 року в Україні офіційно зареєстровано 22 молодіжних Ротаракт клуби та одна ініціативна група.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x