Рятувальники підсумували роботу за 9 місяців

Рятувальники підсумували роботу за 9 місяців

3 жовтня під головуванням начальника Управління ДСНС області, генерал-майора служби цивільного захисту Віктора Гвоздя керівний склад апарату Управління, підпорядкованих загонів, а також міських та районних підрозділів провів розширену колегію.
Під час наради підбили підсумки оперативно-службової діяльності за дев’ять місяців цього року, розглянули стан реалізації завдань, що були поставлені перед пожежно-рятувальною службою та окреслили основні напрями роботи Управління на найближчу перспективу.
Виступаючи перед присутніми, Віктор Гвоздь охарактеризував оперативну обстановку, а також проаналізував основні тенденції попередження та реагування на надзвичайні події якими характеризується звітній період.
Зокрема, за словами очільника, в області ліквідовано п`ять надзвичайних ситуацій. Силами пожежних підрозділів ліквідовано 935 пожеж, під час яких загинула 51 особа, 38 людей отримали травми. Завдяки професійним та рішучим діям особового складу, врятоване життя 31 особі. Прямі матеріальні збитки від вогняної стихії сягнули понад 143 мільйони гривень. Піротехнічною групою аварійно-рятувального загону спеціального призначення обстежено понад 70 га площі, знешкоджено 837 одиниць вибухонебезпечних предметів. На водних об’єктах області зафіксовані 52 випадки загибелі людей, 27 осіб вдалось врятувати.
«Вищенаведені статистичні данні щодо надзвичайних ситуацій та їх наслідків демонструють наскільки важку та складну роботу, доводиться виконувати працівниками рятувальної служби, які щоденно вступають в боротьбу із стихією за життя та майно громадян. Сьогодні наші рятувальники – це справжня команда, яка за будь яких обставин здатна працювати злагоджено й ефективно», – наголосив начальник Управління.
Водночас, Віктор Михайлович звернув увагу присутніх на продовженні роботи в напрямку виконання програми забезпечення техногенної та пожежної безпеки на території області, вжиття заходів щодо ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій та подій на 2016 – 2020 роки. А також наголосив на необхідності надання допомоги громадам у побудові осередків безпеки та взаємодії із тими осередками, які вже розпочали своє функціонування.
Крім підведення підсумків, під час роботи колегії було розглянуто питання підготовки підрозділів до роботи в умовах осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду.
Значну увагу керівний склад управління приділив проблемним питанням підготовки підрозділів до, контрольної перевірки стану впровадження заходів Державної політики у сфері цивільного захисту в Черкаській області, яка пройде в області у період з 16 по 25 жовтня 2018 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x