На нові робочі місця працевлаштовано 284 безробітних черкащан

На нові робочі місця працевлаштовано 284 безробітних черкащан

У січні – серпні 2018 року кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, зросла на 3,6% та становила майже 5,9 тис. осіб. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 284 безробітних (147 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 137 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності). Про це інформує Обласний центр зайнятості.

Кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості зросла на 5,2% до 29,1 тис. одиниць. З початку року до центрів зайнятості області надійшло 28,9 тис. вакансій, що на 6,1% більше, ніж у січні-серпні 2017 року.
Всі центри зайнятості області та філії досягли росту показника надходження вакансій, у порівнянні з минулим роком.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння обласної служби зайнятості, зросла на 3,1% та становила 26,4 тисяч. При цьому, 43,1% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. З числа колишніх безробітних 45,1% знайшли роботу у сільському, лісовому та рибному господарстві, 17,5% – у переробній промисловості, 12,8% – в оптовій та роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів, 3,8% – у сфері державного управління й оборони, 3,7% – на транспорті.

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 8,4 тис. громадянам, зокрема, 3,2 тис. осіб взяли участь у громадських роботах та 5,2 тис. осіб в інших роботах тимчасового характеру. Найбільш поширені види громадських робіт: допомога сім’ям учасників АТО, супровід інвалідів по зору, роботи на об’єктах соціальної сфери, тощо.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-серпні 2018 року за сприяння обласної служби зайнятості 5,4 тис. безробітних проходило професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості становила 18 осіб. Найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, є: електрогазозварник, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, кухар, перукар, оператор котельні, манікюрник, продавець, водій автотранспортних засобів, швачка, адміністратор, кравець, кондитер, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, касир торговельного залу.

Протягом січня-серпня 2018 року кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами становила 93,0 тис. осіб, у т.ч. 39,1 тис. осіб, які мали статус зареєстрованого безробітного.
Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 вересня 2018 року, у порівнянні з відповідною датою 2017 року, скоротилася на 4,0% (на 0,6 тис. осіб) та становила 14,3 тис. осіб. Кількість отримувачів допомоги по безробіттю скоротилася на 4,1% (на 0,5 тис. осіб) та становила 11,3 тис. осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x