Рішення є, грошей – немає: про зміни до комплексної програми «Турбота»

Рішення є,  грошей  – немає: про зміни до комплексної програми «Турбота»

Сьогодні у прес-центрі «Нової Доби» представники департаменту соціального захисту населення ЧОДА та БО «Від серця до серця» розповіли про зміни до комплексної програми «Турбота» та спрямування коштів на закупівлю соціальних послуг через механізм соціального замовлення. Категорія отримувачів послуг – люди, що опинились у складних життєвих обставинах, паліативні хворі в т. ч. з ВІЛ, іншими інфекційними захворюваннями.

Це рішення ухвалили на рівні області вперше, і воно є фактично проривом у сталому переході на державне і місцеве фінансування таких хворих, власне безперебійного отримування ними послуг, без яких неможливий якісний процес лікування та профілактики.

Рішення є,  грошей  – немає: про зміни до комплексної програми «Турбота»

Наталія Несват, голова правління БО «Від серця до серця», голова правління БО «100 % життя» розповіла, що 21 вересня депутати обласної ради прийняли зміни до програми «Турбота» з поправкою та внесенням до соціального замовлення, яке є важливим для незахищених верств населення. Та, на жаль, наразі коштів немає, і вони не були передбачені в департаменті. Як пояснюють в департаменті, на кінець року перерозподіл неможливий. Кошти ж, що заходять в область від донорів не покривають усі потреби людей, які лікуються від туберкульозу і ВІЛ.
– Ми маємо відпрацювати механізм, для того, щоб у наступному році кошти заклали у бюджет, – зазначила Наталія Несват, – фінансування глобального фонду у 2019 році є лише на пів року. І надалі послуги має забезпечити міська влада.
Олена Стрижак, заступник голови правління голова БО «Позитивні жінки», заступник голови правління БО «100 % Життя» додає:
– У нас є центри до яких можуть звернутися незахищені верстви населення. Просимо ж ми кошти і говоримо про механізм, що надасть можливість надавати послуги цим верствам населення. Механізм соцзамовлення – у нас є додаткові послуги, які взагалі не забезпечуються державою.
Олександр Павлюк, заступник директора департаменту соціального захисту ОДА зазначає:
– На сьогодні це рішення дійсно вперше прийняте депутатами обласної ради. І це дає нам змогу почати працювати у цьому напрямі. Завдяки цьому рішенню механізм соцзамовлення запрацює у наступному, 2019 році. Можливості розпочати фінансування у поточному році немає. Пояснює це тим, що коли приймали бюджет, то дане рішення ще не було прийняте, і депутати не могли виділити кошти на той пункт, якого ще не існувало.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x