Понад 1 000 кг риби за тиждень вилучили у браконьєрів на Черкащині

Понад 1 000 кг риби за тиждень вилучили у браконьєрів на Черкащині

У період із 26 вересня по 3 жовтня працівники Управління Держрибагентства у Черкаській області викрили 85 порушень правил рибальства. Наразі складено 26 безгосподарських актів. Збитки, завдані рибному господарству за цей період, склали понад 47 тис. грн. У правопорушників вилучено 1 112 кг риби та 59 заборонених знарядь лову. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Державного агентства рибного господарства.

Для прикладу, 28 вересня під час патрулювання берегової лінії р. Тясмин, в межах м. Сміла виявлено двох громадян, які з дерев’яного човна діставали поліетиленові мішки. При спробі затримання правопорушникам вдалося втекти за допомогою плавзасобу. Під час огляду місця скоєння правопорушення патрульні виявили чотири мисинові сітки. Також в мішках було знайдено свіжовиловлену рибу. Сума завданих збитків склала 17 255 грн.

1-го жовтня патрульними був затриманий вантажний автомобіль у м. Черкаси. Під час огляду авто інспектори виявили 700 кг свіжої риби. На місце скоєння правопорушення викликано працівників Черкаського ВП ГУНП для проведення слідчих дій. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

2-го жовтня викрито громадянина, який займався виловом водних біоресурсів з гумового човна методом багріння.Він виловив 6 кг судака. Завдано збитків у розмірі понад 3 тис. грн. Інцидент стався на Кременчуцькому водосховищі, поблизу м. Черкаси. Складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (093) 000-22-03 та (0472) 31-02-76, або на всеукраїнську цілодобову безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x