У ЧНУ відзначили 100-річчя з Дня народження Сухомлинського

У ЧНУ відзначили 100-річчя з Дня народження Сухомлинського

Викладачі кафедри педагогіки і психології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ініціювали проведення науково-практичного круглого столу до 100-річчя з Дня народження Василя Сухомлинського. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

Організатори мали на меті підкреслити значущість і актуальність ідей видатного педагога в умовах сучасної української школи. Участь у круглому столі взяли науковці, викладачі, директори шкіл, вчителі, магістранти та учні.

З вітальним словом до них звернувся ректор університету Олександр Черевко. Він зазначив, що нині університет готує фахівців для Нової української школи. І вивчення кращої педагогічної спадщини – важлива складова цієї роботи.

Професор Тимофій Десятов презентував присутнім перспективи розвитку освіти в контексті ідей Василя Сухомлинського.

Про використання педагогічних порад учителем в Новій українській школі доповіла директор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна. Питання щодо особливостей впровадження інклюзивної освіти у сільській школі розкрила директор Веселохутірського навчально-виховного комплексу імені Володимира Лук’янця Любов Домаш.

Про використання сучасних технологій в організації освітнього середовища школи розповіла директорка Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Ліна Терещенко. Під час виступу директор ЗОСШ №28 міста Черкаси Тетяна Скорик акцентувала увагу на сучасному прочитанні доробку Василя Сухомлинського. А директор Тальнівської школи-інтернату Людмила Постоловська розповіла, як упроваджуються ідеї видатного українського педагога в повсякденній роботі вчителів.

Науковці кафедри педагогіки і психології Інна Лук’янець та Наталія Герасимова зупинилися на психокорекційному аспекті використання казок Василя Сухомлинського при формуванні особистості студента.

Гостями заходу стали й учні 10-11 класів Веселохутірського НВК. У межах круглого столу для них була організована екскурсія до музею Олександра Захаренка. Також вони мали змогу поспілкуватися з сином відомого педагога, доцентом Сергієм Захаренком.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x