На Черкащині висадять алею дубів Шевченка

На Черкащині висадять алею дубів Шевченка

У суботу, 6 жовтня 2018 року, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак перебуватиме з робочим візитом на Черкащині, де буде розпочато загальнонаціональну екологічну акцію «Дуби Шевченка єднають Україну». Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Акція розпочнеться із села Моринці. Там буде висаджено Алею саджанців, які виросли з жолудів від вікових дубів на Чернечій горі. Частину паростків дубів з-під Канева буде передано на Донеччину, Львівщину, Київщину, Херсонщину, Чернігівщину та Полтавщину для висадження їх у меморіальних місцях, що носять ім’я Кобзаря.

Також волонтери та школярі зберуть нові жолуді на насіння в селі Будище, де до цього часу збереглося три унікальні 800-річчні дуба, які бачив юний Тарас Шевченко.

У рамках акції запланований спільний молебень Української православної церкви Київського патріархату та Української Греко-католицької церкви.

Завершиться екологічний день на Черкащині еко-пікніком у Будищі зі смакуванням улюбленої страви Тараса Шевченка – борща з карасями.

Шкілку із жолудями для вирощування нових дубів цього ж дня представники Мінприроди передадуть до Хорольського ботанічного саду на Полтавщині. Також у місцевому Дубовому гаю буде висаджено другу Алею дубів- спадкоємців вікових дубів, які були кремезними ще за життя Тараса Шевченка.

Екологічна акція «Дуби Шевченка єднають Україну» є логічним продовження загальнонаціональної акції «Посади дерево миру», яка свого часу була розпочата Українською греко-католицькою церквою та підтримана національними природними парками, заповідниками та активними громадянами по всій Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x