Майже 50 % черкащан уклали декларації із сімейними лікарями

Майже 50 % черкащан уклали декларації із сімейними лікарями

Про результати проведення кампанії із вибору сімейних лікарів на Черкащині учора під час прес-конференції у Черкаській ОДА розповів очільник області Юрій Ткаченко, інформує кореспондент «Нової Доби».

За його словами, на сьогодні вже створено 32 центри первинної медико-санітарної допомоги на Черкащині, з них 30 – некомерційні підприємства. Декларації із сімейними наразі уклали понад півмільйона осіб, що становить 49 %.

– Цей показник постійно зростає. Ми максимально докладаємо зусиль на рівні області задля впровадження медичних реформ, ініційованих Президентом України й Урядом. Їхня мета – щоб українці отримували справді якісну допомогу. І я вдячний в.о. міністра охорони здоров’я та всій команді за продуктивну співпрацю, – каже Юрій Олегович.

Нагадуємо, що вчора в Черкаси із робочим візитом приїхала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Міністерка пояснила, як діятиме механізм медичного страхування на Черкащині та окреслила головні зміни в системі охорони здоров’я у найближчі два роки.

На прес-конференції пані Супрун зауважила, що наразі вже 24 заклади, що надають первинну медичну допомогу в області, та один ФОП (сімейний лікар м. Христинівка), підписали договори з Національною службою здоров\’я України і отримують додаткове фінансування, а сімейним лікарям вдвічі-втричі підвищили зарплатню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x