Вибираємо кухонну мийку

Вибираємо кухонну мийку

Традиційно місцем збору всієї сім’ї є кухня. А робочим місцем господині на кухні – мийка для посуду. Біля цього «верстата» вона проводить не менше години в будень, а в свята – ще більше. Якщо порахувати, то за рік «набігає» не один десяток днів. Тож варто облаштовувати кухонні мийки так, щоб господиням було не тільки комфортно і безпечно працювати, але й приємно. Особливо важливо подумати про це тоді, коли ви збираєтеся придбати нову мийку або відремонтувати ту, що є.

Щоб визначитися, яку кухонну мийку обрати, спочатку слід продумати її форму. Класична прямокутна мийка здобула популярність протягом століть. Різноманітні матеріали та техніки її виготовлення надають цілком сучасний і респектабельний вигляд, вона є найбільш популярною. Найчастіше для таких мийок вибирають такі розміри: 50х60, 60х60, 80х60, 100х60 та 120х60 см. Овальні мийки відмінно розміщуються у кутових торцях, а за місткістю перевершують квадратні аналоги.

Мийки на дві, три чаші – дуже функціональні. Якщо розмір кухні дозволяє встановити таку модель, потрібно обов’язково скористатися цією можливістю. Дуже зручно в одній чаші мити, наприклад, посуд, а в іншій – фрукти, або розморожувати м’ясо. Іноді такі раковини роблять з однією повноцінною великою чашею, а другу роблять менш глибокою і невеликою за розмірами.

Визначившись із формою, слід перейти до вибору матеріалу. Мийка сталева («нержавійка») – найбільш ходовий товар на ринку. Щоб раковина була міцною, не піддавалася деформації, слід вибирати товщину металу від 0,6 мм і більше. Для звукоізоляції в таких мийках використовують спеціальні шумопоглинальні насадки, розташовані знизу чаші. Можна без проблем вибрати індивідуальне розміщення змішувачів, висвердливши отвір у потрібному місці, або скористатися готовим. Вибравши рифлену, ви позбавите себе від необхідності постійно підтримувати раковину в ідеальному стані, витираючи плями від висохлої води. Щоб визначити якість такої мийки, досить прикласти магніт: чаші мають бути немагнітні, крім місць штампованих вигинів.

Гранітна мийка виконується з композитного матеріалу, що складається на 80 % з кварцу, іноді з додаванням гранітної крихти. Така раковина з легкістю переносить будь-які агресивні хімічні мийні засоби, крім металевих щіток і губок, які можуть залишати подряпини на поверхні. Гранітні мийки дуже міцні, довговічні, шорстка поверхня добре поглинає шум, ніякі плями в них не проникають. Гранітні раковини повністю компенсують свою високу ціну.

Керамічні мийки, виконані з фаянсу, мають більш щільну і пористу структуру порцеляни. До переваг цих мийок належить стійкість до агресивних мийних засобів. Недоліками є крихкість, тяжкість і жорсткість конструкцій.

Емальовані мийки, раніше такі поширені, залишають наші кухні. А шкода. Емаль хоч і не дуже міцний матеріал, зате може виконуватися в будь-якому кольорі, а раковина має при цьому малу вагу і невисоку ціну. Така мийка може слугувати все життя, адже її гарантія при правильній експлуатації – не менш як сто років. Раковини витримують високі температури, легко миються.

На додаток до всього слід звертати увагу на глибину чаші. Оптимальна – від 160 до 200 мм. Для миття з двома чашами вузької конфігурації вибирають меншу глибину. Якщо кулінарні звички у вашому сімействі передбачають використання об’ємних і великих дек, великих сковорідок, каструль, то подбайте про достатній розмір кухонної мийки.

На якій мийці ви б не зупинилися, вона має відповідати основним вимогам. Придивіться до гарантійних строків виробника. Чим вони більші, тим більш ретельно виготовлений цей продукт. Зверніть увагу на сертифікування продукції відповідно до санітарних та гігієнічних вимог. Важливе значення має також і легкість та зручність монтажу, простота в обслуговуванні і догляді. Якісній продукції не страшні дрібні подряпини і удари, вона не боїться різких перепадів температури і впливу сучасних мийних засобів. Зрозуміло, що мийка має бути приваблива зовні. Будь-яка хороша річ має радувати око. І кухонне обладнання зокрема.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x