Затримка води в організмі: в чому причина?

Затримка води в організмі: в чому причина?

Тіло людини складається приблизно на 70 % з рідини. Однак, якщо вода не поширюється і не розподіляється збалансовано в організмі, це негативно позначається на стані здоров’я. Надлишок води в організмі та набряки, якими він супроводжується, – це синдром патологічного або природного характеру, що виникає у результаті накопичення рідини у тканинах внутрішніх органів.

Звісно, зазвичай набряки турбують людей у зрілому та літньому віці, проте нині дедалі частіше ця проблема вражає і молодь. Та більше, через затримку рідини жінки страждають частіше, аніж чоловіки. Причиною цього є гормональний дисбаланс та неправильне харчування. Також набряки можуть свідчити про інші розлади внутрішніх органів та систем, зокрема захворювання серця, печінки, нирок та органів травлення.

Якщо у вас з’явилися перші тривожні ознаки затримки рідини, пропонуємо корисні поради для відновлення водного балансу в організмі:
Пийте більше води. Це прозвучить парадоксально, проте якщо у вас з’являються набряки та інші ознаки затримки рідини, це свідчить про зневоднення організму. Почніть давати організму стільки води, скільки йому потрібно, і тоді він перестане відкладати її у вигляді набряків.
Дотримуйтеся низькокалорійного раціону з малим вмістом солі. При порушенні водного балансу обов’язково потрібно переглянути свій раціон. Якщо ви помітили ознаки затримки рідини в організмі, відмовтеся або принаймні обмежте споживання таких продуктів: рафінованого цукру та борошна, солі та жирних страв.
Пийте сечогінні чаї. Деякі рослини, зокрема кульбаба, фенхель, петрушка та зелений чай, збільшують частоту позивів до туалету. Також до раціону варто включити й ті овочі та фрукти, які мають сечогінні властивості, а саме моркву, огірки, кавун та диню.
Їжте більше продуктів з високим вмістом калію. Завдяки високому вмісту калію такі продукти, як банани, кукурудза, цвітна капуста та спаржа сприяють виведенню з організму зайвої рідини.
Їжте продукти з високим вмістом білка. Однією із причин порушення водного балансу є нестача в організмі білків. Усунути ознаки затримки рідини в організмі можна, якщо додати до раціону багаті на протеїн продукти. Це курятина, червоне м’ясо, риба, морепродукти та горох.
Не проводьте багато часу у сидячому положенні. Якщо вам доводиться працювати за столом та перебувати у незмінному положенні впродовж цілого дня, спробуйте кожну годину вставати та ходити по кімнаті впродовж 5 хвилин поспіль. У такий спосіб ви активізуєте роботу м’язів та прискорите обмінні процеси в організмі.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x