Як залишатися у формі після 50-ти років

Як залишатися у формі після 50-ти років

Гормональні зміни, які часто спостерігають у жінок і чоловіків після 50-ти років, негативно позначаються на фігурі. Підтримувати м’язову масу стає все складніше, а метаболізм сповільнюється, тому навіть звична їжа без надмірностей може привести до набору ваги. Для того, щоб залишатися у формі в цьому віці, необхідно виконувати фізичні вправи і мати чітко продуманий раціон харчування. Пропонуємо прості поради, як тримати своє тіло в тонусі завжди.

Прогулянки – корисні у будь-якому віці. Найголовніше правило піших прогулянок – це регулярність, незалежно від пори року і погоди. Для більшості людей спочатку важко змусити себе щодня виходити на пішу прогулянку. Людям, які пройшли цей період, ходьба приносить масу задоволення і вони вже не уявляють свого життя без руху та оздоровчої ходьби. Піша прогулянка має тривати мінімум 30–40 хвилин. Але якщо ви давно не займалися і 30-ти хвилинна прогулянка для вас проблематична, почніть з більш коротких прогулянок, поступово збільшуючи їх тривалість.

Танці. Це чудовий спосіб поліпшити координацію, одночасно підвищити самооцінку та збагатити киснем кров. Окрім того, при регулярних заняттях танцями тіло наповнюється щастям, позбуваючись від гормону стресу – кортизолу. Тож танці допомагають розслабитися. Важливу роль грає музика, під яку ви рухаєтеся. Ідеально – спокійні повільні ритми. Коли такт музики збігається з тактом ударів нашого серця, організм підлаштовується під цей ритм, а душа й тіло заспокоюються.

Йога допомагає залишатись у формі. Користь йоги для здоров’я полягає в тому, що вона сприяє зменшенню болю і позитивно впливає на хребет: усуває напругу, підвищує гнучкість, покращує поставу і навіть позбавляє від його викривлень. Йога знімає біль у спині, і робить це так само добре, як і фізіотерапія. А ще – бореться зі стресом та покращує роботу імунної системи.

Плавання допомагає не тільки зміцнити м’язи, забезпечуючи навантаження на всі групи м’язів, збільшити гнучкість і витривалість, а й нормалізує роботу багатьох систем організму. Насамперед, заняття плаванням покращує роботу дихальної системи: допомагає виробити правильний ритм дихання, «навантажує» дихальну мускулатуру і навіть дозволяє збільшити об’єм легенів за рахунок необхідності робити більш глибокі вдихи і видихи. Регулярні заняття плаванням посилюють вентиляцію легенів і збільшують рухливість грудної клітини.

Змініть свій раціон. Не забувайте, що метаболізм у жінок уповільнюється після менопаузи. Тож, якщо ви будете їсти, як раніше, – набиратимете вагу. Зверніться до дієтолога, щоб підібрати дієту, яка відповідає вашим віковим потребам. Крім того, додайте більше фруктів, овочів, гороху й цільного зерна до щоденного раціону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x