Як правильно доглядати за ногами

Як правильно доглядати за ногами

За ногами, так само, як і за обличчям, потрібно доглядати щодня. Від здоров’я ніг залежить і красива хода та рівна постава. Як доглядати за ногами – читайте далі в матеріалі.

Щовечора мийте ноги в теплій воді з милом. Якщо шкіра ніг суха – використовуйте зволожувальне або дитяче мило.

Робіть ванночки для ніг, які знімуть втому і нормалізують кровообіг. Тривалість процедури – 15–20 хвилин. Ось як її робити: на 3 літри води додайте жменю солі (можна звичайну, можна морську) і 1 ст. ложку питної соди. Також можна додати у ці ванночки настої трав і ефірні олії.

Крім ванночки, процедура догляду за ногами також включає у себе пілінг і зволоження. Нанесіть на ноги спеціальний скраб (або потріть ноги пемзою), помасажуйте стопи і змийте теплою водою. Далі нанесіть зволожувальний або пом’якшувальний крем для ніг. Наносьте крем не тільки на ступні, але і на гомілки. Обирайте креми, які містять компоненти, що згладжують і пом’якшують шкіру, – диметикон, ланолін та вазелін, а також зволожувальні інгредієнти – гліцерин та лецитин. Не змащуйте кремом між пальцями, тому що це може спричинити ріст грибка.

Після пілінгу переходьте до масажу ніг. Ви можете використовувати спеціальну масажну олію або будь-який жирний крем. Промасажуйте ступні, кожен пальчик, п’ятки і далі вгору до колін. Розтирайте, розминайте, робіть кругові рухи пальцями, постукуйте і погладжуйте. Масаж ніг є корисним з кількох різних причин: від активації циркуляції крові у венах до зняття втоми та підтримання ніг в здоровому стані. Усе це займає 5 хвилин на день. Ви також можете використовувати спеціальний масажер для ніг. Можна масажувати ноги на землі, використовуючи тенісний м’яч або будь-який інший круглий об’єкт, який допоможе активізувати циркуляцію.

Корисними є скраби для ніг. Точно так само, як ви «відшаровуєте» шкіру обличчя, робіть те саме для ніг. Змішайте олію для тіла та кілька столових ложок цукру в банці. Нанесіть засіб на ноги та промасажуйте протягом декількох хвилин. Під час процедури ви зволожуватимете п’яти і «відшаруєте» мертві клітини внаслідок тертя. Це просто і дешево!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x