Поєднання продуктів, яких треба уникати

Поєднання продуктів, яких треба уникати

Є багато комбінацій продуктів, які ми, як правило, споживаємо регулярно, проте не знаємо, що нашому організму їх важко переварити у такому поєднанні. Через це ми набираємо зайву вагу. Тож, розглянемо поєднання продуктів, які найбільше шкодять здоров’ю.

Білки та крохмаль. Одна з найбільш шкідливих комбінацій їжі – це суміш білків та крохмалю, оскільки вони уповільнюють травлення та додають зайвої ваги. Білки: м’ясо, риба, яйця, молоко та молочні продукти, горіхи та насіння. Крохмаль: злаки та продукти з борошна (макарони, хліб, цукерки), картопля, рис, овочі, багаті на варений крохмаль (гарбуз, морква, батат, буряк, артишоки), кукурудза, горох. Типова суміш м’яса з картоплею та іншими подібними стравами не є найздоровішим варіантом. Краще додавати до тарілки білка або крохмалю порцію салату або сирих овочів.

Молоко та молочні продукти. Молоко, як окремий вид білка, не можна поєднувати з будь-якою іншою їжею. Якщо у вас немає проблем з його переварюванням, все одно його завжди потрібно пити окремо. З іншого боку, молочні продукти, такі як йогурт або сир, не можна поєднувати з крохмалем. Ще одна погана, хоча і дуже поширена комбінація: йогурт, підсолоджений цукром.

Фрукти під час їжі. Звичка їсти фрукти на десерт не така корисна, як ви думаєте, особливо якщо ви споживаєте крохмаль. Через це цукор у фруктах шлунок погано засвоює і гальмує травлення. Виняток: якщо ми споживаємо м’ясо або рибу з салатом (без картоплі або інших крохмалів). У цьому випадку ми можемо вживати білок з ананасом або папаєю, тропічними фруктами, багатими ферментами, які полегшують травний процес. З цієї ж причини ми завжди повинні уникати соків (які навіть містять ще більше цукру) під час їжі.

Різні види білка. Одного виду білка за один прийом їжі цілком достатньо, щоб дотримуватися збалансованої дієти. З цієї причини небажано змішувати різні види, такі як м’ясо з горохом.

Вода під час їжі. Щодня ми маємо пити від 1 до 2 літрів води. Проте багато людей, які намагаються дотримуватися цієї звички, роблять це неправильно, оскільки часто п’ють під час їжі або відразу після. Це викликає важкість і набряк, коли вода змішується зі шлунковими соками та їжею. Ідеально пити воду натщесерце зранку та протягом дня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x