Під Черкаською прокуратурою відбувся мітинг

Під Черкаською прокуратурою відбувся мітинг

Понад 300 осіб зібралися сьогодні під приміщенням Прокуратури Черкаської області. Основна маса мітингувальників – соратники мера Черкас, якому оголосили про підозру, азовці, свободівці, представники партії Юлії Тимошенко та інші активні черкасці. Люди зібралися під прокуратурою Черкаської області, щоб висловити незадоволення діями прокуратури, а конкретно прокурором області Сергієм Овчаренком. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».
Під Черкаською прокуратурою відбувся мітинг
Серед основних спікерів, які виступали під стінами закладу, Юрій Ботнар, Любов Майборода, Михайло Мушієк та Дмитро Кухарчук. Він приніс мішок кукурудзи з поля, яке Азовці захищали на Жашківщині від рейдерства. Кукурудзу передали прокурору. Над мітингувальниками підняли прапори «Свободи», «Батьківщини» і Нацкорпусу. Основні вимоги до прокурора – критика вибраного громадою мера, непрофесійна діяльність, внаслідок якої багато справ залишаються без розгляду, та політична за ангажованість. На думку тих, що зібралися, замість того, щоб займатися своїми професійними обов’язками, головний прокурор області приділяє всю увагу тому, щоб відстоювати інтереси політичної партії, яка за ним стоїть, тобто БПП.

Зрештою на численні вимоги мітингувальників прокурор вийшов до них. Не зважаючи на очікування мітингувальників, він не відповів по тих питаннях і звинуваченнях, які спрямували до нього, а в свою чергу звинуватив кожного зі спікерів.
Під Черкаською прокуратурою відбувся мітинг
Зрештою загальними зборами всіх присутніх було проголосовано розглянути питання звернення до вищих органів з проханням звільнення прокурора області. Також присутні на заході депутати обласної ради повідомили, що збираються ініціювати звернення до Верховної Ради з проханням змінити закон, за яким посада головного прокурора області є призначуваною. На думку присутніх вона має бути виборною. Депутати також пообіцяли, що доки ситуація з Овчаренком не зміниться, містом їздитиме машина з мегафоном, з якої будуть проголошувать про злочини чинного головного прокурора Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x