У Черкасах найбільш забрудненим залишається мікрорайон Дніпровський

У Черкасах найбільш забрудненим залишається мікрорайон Дніпровський

Лабораторія гідрометеоцентру у вересні 2018 проаналізовала 1439 проб атмосферного повітря міста Черкаси.
Результати спостережень показують, що атмосфера в центрі міста та Дніпровському мікрорайоні забруднена аміаком і формальдегідом в концентраціях, які перевищують середньодобову гранично-допустиму концентрацію (далі по тексту ГДК) в 1,3 та 2,3 рази, відповідно. Вміст інших забрудників повітря не перевищував допустимих значень. Найбільш забрудненими районами залишаються центр міста та мікрорайон Дніпровський. Повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
Індекс забруднення атмосфери (ІЗА) розраховується за результатами середньомісячних концентрацій по пилу, аміаку, формальдегіду, діоксиду азоту та оксиду вуглецю. У вересні він склав 6,01, що свідчить про підвищений рівень забруднення атмосфери. У порівнянні з попереднім місяцем ІЗА зменшився у 1,3 рази за рахунок зменшення середньомісячних концентрацій формальдегіду та аміаку.
Звертаємо увагу, що з вихлопними газами автомобілів в атмосферне повітря надходять такі отруйні речовини, як свинець, чадний газ, оксиди азоту і сірки, бенз(а)пірен, які викликають захворювання органів дихання та серцево-судинної системи.
Тому метеорологи рекомендують мешканцям міста не використовувати тротуари вулиць, переповнені транспортом, для свого відпочинку.
Також, не допускайте спалювання сухої трави, сміття та залишків рослинності, щоб не збільшувати рівень забруднення повітря.
Осінь дарує нам останні погожі дні, тому метеорологи рекомендують використовувати їх із користю для здоров׳я – у парках, лісі, чи за межами міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x