Мерові Черкас повідомили про підозру (ФОТО)

Мерові Черкас повідомили про підозру (ФОТО)

Посадовцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України. Повідомляє Наталія Калиновська, спікерка департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Досудовим розслідуванням встановили, що рішенням міської ради приватному підприємству надали в оренду земельну ділянку під будівництво. У зв’язку з невиконанням умов договору Черкаська міська рада у 2015 році звернулася до суду з позовом про стягнення заборгованості.

У липні 2017 року, обіймаючи посаду міського голови, посадовець підписав і скерував до суду лист про відкликання апеляційної скарги у господарській справі за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства, яке займається будівництвом, про стягнення заборгованості у зв’язку з невиконанням зазначеним підприємством умов договору оренди щодо строків початку будівництва та розірвання договору.
Мерові Черкас повідомили про підозру (ФОТО)
На підставі вищевказаного листа апеляційну скаргу Черкаської міської ради залишено без розгляду, що унеможливило стягнення з орендаря заборгованості в бюджет міста.

Внаслідок протиправних дій міського голови бюджет міста Черкаси недоотримав понад 447 тисяч гривень.

У понеділок, 8 жовтня, слідчі прокуратури Черкаської області за оперативного супроводження працівників Управління захисту економіки в Черкаській області Національної поліції повідомили міському голові про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x