Обговорення розвитку сучасної української літератури в прес-центрі «Нової Доби»

Обговорення розвитку сучасної української літератури в прес-центрі «Нової Доби»

Сьогодні в прес-центрі «Нової Доби» відбулась зустріч із Михайлом Сидоржевським (голова НСПУ), Антоніною Цвід (письменниця), Володимиром Поліщуком (голова Черкаської ОО НСПУ). Під час розмови учасники обговорили основні тенденції сучасної української літератури. Зібралися гості в Черкасах у рамках «Літературних Меридіанів». Цей захід засновано Національною спілкою письменників України. Метою було підбиття висновків зустрічей які відбувались протягом дня.

Почали із обговорення рівня оцінки сучасної української літератури.

– Нажаль, зараз, рівень літературних дискусій надзвичайно низький, відносно тих часів, 80-тих минулого століття. Мені взагалі важко говорити про якусь об’єктивність у сучасній українській літературі, тому що вона відносна, потрібно негайно будувати фундамент дискусії, тобто визначатись з критеріями для об’єктивної оцінки творів. – Михайло Сидоржевський

Також обговорювали сучасні трактування творчості Т.Шевченка, як людини і митця через призму відносин з коханими жінками і музами, яку підготувала Антоніна Цвід:

– Щодо мого роману, це, по суті, біографія Т.Шевченка на соціальному тлі в якому він перебував у роки свого життя як на Україні так і в Росії. В першому томі описується, ставлення, відносини із коханими жінками, де є звичайно ще ціла галерея чоловічих образів, це все до заслання, другий том під час заслання і третій том після заслання. Є описи жінок які були навколо Тараса, які кохали його, яких кохав він.

На заході також порушили такі теми, як «Рецепція постаті Тараса Шевченка в сучасній українській поезії», «Час переоцінок цінностей, або Духовні шукання Миколи Негоди», «Сучасна візуальна поезія: авторський досвід Валентини Коваленко», «Лірична урбаністика, або Україна під іншим кутом зору» та багато інших.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x