150 тисяч сіянців дуба вирощують Чигиринські лісівники

150 тисяч сіянців дуба вирощують Чигиринські лісівники

Трушівське лісництво Чигиринського лісгоспу – це місце, де народжуються величні дуби Богданового краю. Адже саме тут знаходиться розсадник, в якому вирощують сіянці дуба звичайного для двох структурних підрозділів підприємства – Матвіївського та Яничанського лісництв. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Площа лісорозсадника – 1 гектар. Зростає тут 150 тис. штук сіянців дуба звичайного – це однорічні та дворічні рослини, які чигиринські лісівники вирощують для заліснення необхідних площ.

На піщаних грунтах волога сходить раніше, що дає можливість лісівникам якомога раніше розпочати весняну лісокультурну кампанію та провести її в оптимально стислі терміни – і це є головною перевагою сіянців дуба, вирощених у Трушівському лісництві.
Для того, аби виростити високоякісні сіянці, за ними потрібно проводити постійні догляди. У періоди засухи необхідно зволожувати грунт, обробляти сіянці засобами захисту від шкідників та постійно боротися із бур’янами. За цей літній період лісокультурницям довелося більше п’яти разів прополювати рядки, аби бур’ян не заважав зростати тендітним дубовим сіянцям.

Окрім посівного відділення, на території Трушівського лісорозсадника чигиринські лісівники займаються й вирощуванням декоративного посадкового матеріалу. Тут облаштували маточне відділення для черенкування та за останні три роки в рази збільшили асортимент. Ніні ж тут налічується 22 види декоративних рослин, найпопулярніші – це вічнозелені самшити, туї, ялівці, різних форм та видів.

Частину декоративних насаджень лісівники планують використати для озеленення структурних підрозділів Чигиринського лісгоспу, решту – реалізують для населення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x