Меру Черкас не обиратимуть запобіжний захід

Меру Черкас не обиратимуть запобіжний захід

Як повідомляли раніше, Черкаська місцева прокуратура здійснює нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва під час досудового розслідування кримінального провадження за підозрою міського голови м. Черкаси у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам) Кримінального кодексу України. Інформують в прес-службі прокуратури Черкаської області.

У вівторок, 9 жовтня, слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси повернув клопотання прокурорів про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави та відсторонення його від посади.

Указані рішення суду органами прокуратури та слідства розцінені як необґрунтовані, у зв’язку з чим їх оскаржено до апеляційного суду Черкаської області.

Разом з тим, досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи, спрямовані на об’єктивне дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x