Двох черкаських поліцейських обвинувачують в хабарництві

Двох черкаських поліцейських обвинувачують в хабарництві

До суду скерували обвинувальний акт стосовно старшого слідчого та дільничного офіцера поліції сектору превенції Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції. Поліцейських обвинувачують у хабарництві (ч. 3 ст. 368 (одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України). Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Досудове розслідування установило, що колишні працівники поліції з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення вимагали та отримали від жителя м. Черкаси хабар у розмірі 25 тис. грн за закриття кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України, та повернення вилучених речових доказів.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x