Черкаські школярі продемонструють свою «інноваційність»

Черкаські школярі продемонструють свою «інноваційність»

Сьогодні у прес-центрі «Нової Доби» керівниця Клубу науки «Quark» і представники Черкаського міського Методичного кабінету установ освіти презентували спільний проект – Перший міський міжшкільний турнір «U NOW». Головна його мета – показати, що місцева молодь прогресивна, сучасна й інноваційна. Конкурс триватиме з 10 по 28 жовтня. До участі запрошують школярів 7–11 класів, які змагатимуться у 10-ти номінаціях.

За словами організаторів, ключова роль у турнірі «U NOW» належить наставникам і вчителям, які хочуть звернути увагу молоді на сучасні професії та навички майбутнього фахівця.
– Ми стартували, і тепер закликаємо активних батьків і вчителів мотивувати дітей до участі. Ми схвалюємо та заохочуємо допомогу вчителів учасникам, адже розуміємо їх важливу роль у розвитку школярів, – наголосила керівниця Клубу науки «Quark» Вікторія Гуро. – «Зараз» – це важливе слово для України сьогодні. Сучасні українці – вони зараз: не чекають, не бояться, вони діють та створюють саме зараз. Особливо це стосується сучасної шкільної молоді.

У конкурсі діти зможуть продемонструвати та удосконалити свої навички комунікації, швидкої обробки інформації, роботи з великим обсягом інформації, ораторські здібності, системне й аналітичне мислення, емоційний інтелект, уміння винаходити і вирішувати експериментальні завдання. Про це зауважили представники Черкаського міського Методичного кабінету установ освіти Олександр Биков і Ліана Деркач. Вони додали, що їхній заклад співпрацює із Клубом науки «QUARK» із моменту його відкриття.

Турнір відбуватиметься у два етапи й охоплюватиме дві паралельні рейтингові системи: загальну і персональну.
Перший етап – «ОН-ЛАЙН ТУР». Для участі у ньому учень має зареєструватися за посиланням та заповнити необхідну форму –https://www.unow.in.ua/blank-1. Після реєстрації, учасник отримає завдання та крайній термін його виконання. Після виконання завдання, учасник відправляє його згідно правил на одну з електронних адрес конкурсу: quark.unow@gmail.com.

Другий етап – «ОФФ-ЛАЙН ТУР». Фіналісти, роботи яких відібрало журі, братимуть участь у другому турі. Місце проведення другого туру визначать перед його проведенням. У кожній категорії визначать різну кількість фіналістів. Кожен із них отримає завдання від керівника категорії й умови його виконання. Переможці отримають цінні призи.

Продемонструвати свої здібності учасники зможуть у різних номінаціях:
– «Наука та винахідництво»;
– «Копірайтинг»;
– «Графічний дизайн»;
– «Архітектура»;
– «Тележурналістика»;
– «Мобільна фотографія»;
– «Ораторське мистецтво»;
– «Блогінг»;
– «Акторська майстерність».

Усі запропоновані роботи учасників оцінюватиме журі, до складу якого входитимуть відомі черкаські науковці та медійники. Серед них кандидат хімічних наук Олена Лут, тренер курсу «Копірайтинг» ГО «Клуб науки «Кварк» Оля Рачек, голова ГО «Молода Черкащина» Вікторія Феофілова, керівник групи «Ранок» філії ПАТ НСТУ «Черкаської національної дирекції» Галина Мазур, артист драми Черкаського обласного академічного українського музично-драматичноо театру ім. Т.Г. Шевченка Олег Телятник, засновниця KasyaNova event Ольга Касьянова та інші.

За результатами потім сформують загальний рейтинг «інноваційності» черкаських шкіл.

Детальніше ознайомитися із умовами конкурсу можна за посиланням: https://www.unow.in.ua/

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x