Помер колишній ректор Уманського університету

Помер колишній ректор Уманського університету

Колектив Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини поніс важку втрату — 10 жовтня 2018 року раптово помер доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри дошкільної освіти, дійсний член НАПН України Володимир Григорович Кузь, який упродовж 16 років був ректором Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини. Про це інформують прес-служби Уманського державного педагогічного університету та ЧНУ.

За роки керівництва Уманським державним університетом ім. Павла Тичини Володимир Григорович проявив себе успішним освітнім менеджером, вивівши заклад освіти у перелік перших вишів області та провідних навчальних закладів України.

Ім’я академіка Володимира Григоровича Кузя відоме не лише на Черкащині і в Україні, його добре знають і за межами нашої держави. Заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, автор понад 160 наукових публікацій.

Високі відзнаки – медаль «Ветеран праці» (1984), орден «За заслуги» ІІІ ст. (1998), Почесна грамота Кабінету Міністрів України (1999) та знаки Антона Макаренка (2005), Петра Могили (2007), Костянтина Ушинського (2008), Василя Сухомлинського (2008) – підтверджують вагомий внесок В. Г. Кузя у становлення та розвиток педагогічної думки і наукового знання України та світу.

Світлу пам’ять про Володимира Григоровича збережуть всі, хто його знав – студенти, колеги, друзі й рідні. А його наукова спадщина й надалі служитиме педагогіці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x