У Кам\’янському заповіднику презентували колекцію робіт відомого майстра

У Кам\’янському заповіднику презентували колекцію робіт відомого майстра

У межах проведення щорічного міжнародного музичного фестивалю імені Кароля Шимановського до Кам’янського державного історико-культурного заповідника завітала делегація з м. Кропивницького у складі працівників музею ім. Кароля Шимановського, співробітників бібліотеки ім. Д.І.Чижевського та викладачів і учнів музичного училища. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Першим пунктом маршруту став історичний музей та картинна галерея, де була представлена виставка робіт нашого земляка, заслуженого майстра народної творчості Макара Корнійовича Мухи. Роботи митця знаходилися у приватній колекції скульптора, громадського діяча та близького товариша Макара Мухи – Сергія Володимировича Філімонова (1922–2006 рр.).

Презентацію виставки відкрила директор Кам’янського заповідника Галина Михайлівна Таран; далі завідуюча мистецьким відділом бібліотеки ім. Чижевського Світлана Анатоліївна Ушакова познайомила гостей з історією формування колекції; своїми спогадами поділився син колекціонера, Володимир Сергійович Філімонов; науковий співробітник картинної галереї заповідника Тетяна Володимирівна Джулай розповіла про творчий шлях Макара Мухи та про колекцію фондових робіт.

Зустріч закінчилася музикою Кароля Шимановського у виконанні камерного хору «Кам’янка» та піаністки із Польщі Йоанни Доманської, професора Музичної академії імені Кароля Шимановського у Катовицях, голови музичного товариства імені Кароля Шимановського у Закопаному.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x