Лимони зміцнять імунітет та покращать метаболізм

Лимони зміцнять імунітет та покращать метаболізм

Сік лимона – джерело цитрусу. Ця речовина у поєднанні з вітаміном С покращує обмін речовин, а також зміцнює і робить еластичними стінки кровоносних судин. До того ж, лимон – чудовий бактерицидний засіб, він допоможе знищити близько 12 різних бактерій. Щоб лимон став більш дієвим проти грипу, його треба додавати в чай із шавлії, м’яти, хвоща, подорожника. Така суміш допомагає підтримувати баланс кальцію в організмі на потрібному рівні.

Лимон багатий на лужні елементи, а також містить близько 8 % органічних кислот, близько 3 % цукрів, азотисті та мінеральні речовини, солі калію і мідь, вітаміни А, В, Р, С (90–100мг/%), фітонциди. Нестача в організмі вітаміну Р (цитрину) може привести, наприклад, до набряку мозку або кровотеч, викликаних ламкістю капілярів, до підшкірних крововиливів, болів в ногах, швидкої стомлюваності, загальної слабкості. Проте пам’ятайте, що в заморожених плодах вітаміну Р може і не бути.

Окрім того, лимон відновлює травні процеси, сприяє виведенню шлаків із кишечнику. Він входить до складу сумішей для лікування інфекції горла й дихальних шляхів, полегшує головні болі та мігрені, чинить сечогінну дію. А ще – усуває висипання на шкірі різного походження. Часто сік лимона використовують для гігієни порожнини рота.

Лимон, як і всі інші цитрусові, – хороший засіб проти гнильних процесів, особливо в печінці. У багатьох випадках він допомагає видалити ті відкладення токсичних речовин, які не можна вивести ніяким іншим способом. Лимонні напої допомагають, коли потрібно очистити організм від шлаків. Додайте сік маленького лимона й сирий жовток у склянку апельсинового соку– і матимете хороший проносний засіб і дуже поживний напій.

Сік лимона рекомендують при атеросклерозі, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, сечокам’яній хворобі, порушеному обміні речовин, геморої, гарячкових станах. Додайте сік половини лимона в 1/2 склянки гарячої води і пийте двічі-тричі на день, або в такий спосіб заправляйте салати зі свіжих овочів без додавання солі.

Сік лимона, розведений у воді (півлимона в 1/2 склянки води), корисний для полоскання горла при ангіні, запальних захворюваннях слизової оболонки рота і гортані. Соком лимона можна обробляти шкіру при грибкових захворюваннях.

Свіжа шкірка цитруса пригнічує виділення кишкових газів. Крім того, вона тонізуєй покращує травлення, адже є хорошим антисептиком, очищує кишечник і кров. Це тому, що шкірка лимона містить ароматичні речовини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x