Секрети ідеального холодильника

Секрети ідеального холодильника

Холодильник – це пристрій, без якого просто не можна уявити нормальне цивілізоване життя. Це агрегат, який допомагає тривалий час зберігати будь-які продукти харчування. Якщо ви хочете, щоб продукти зберігалися довго, холодильник не обмерзав і вам не довелося його постійно відмивати – скористайтеся наступними порадами.

Для зручності розділіть простір у холодильнику на умовні зони, різниця температури яких становить від 3 до 7 градусів. Розміщуйте продукти в холодильнику, враховуючи «клімат» цих зон. Пам’ятайте, що поличка, яка найближче розташована до морозильної камери, є найбільш холодною – температура повітря становить тут близько 0° С, а чим ближче до дверцят холодильника, тим температура вище.

Головне правило чистого холодильника – все, що може протекти, має стояти внизу. М’ясо з магазину в пакеті, наприклад. Протирайте фрукти і овочі від вологи, перш ніж класти в холодильник. Так вони довше не зіпсуються. У всіх холодильниках є тримачі для яєць, але ми рекомендуємо зберігати їх в магазинній упаковці. Чому? Якщо серед яєць буде тріснуте, воно витече в коробку, яку можна просто викинути. А ось відмивати полицю досить проблематично. Підписуйте пакети з продуктами.

Липкі пляшечки і банки з соусами, джемами тощо зручніше зберігати на спеціальних пластикових піддонах для холодильника. Тоді всі патьоки з них залишаться на піддонах, а не забруднять полиці.

Тримайте в холодильнику відкриту ємність з содою або деревним вугіллям для шашликів. Вони добре вбирають неприємні запахи і самі при цьому не пахнуть.

Всі готові страви ставте в холодильник тільки охолодженими до кімнатної температури, оскільки пара, яка виділяється з гарячої їжі, може сприяти утворенню снігового покриву на випарнику. Це негативно впливає на холодовіддачу та призводить до утворення інею.

Щоб м’ясо і риба зберігалися довше, використовуйте морозильну камеру, заздалегідь упакувавши продукти в окремі поліетиленові пакети. Також в морозилці чудово зберігаються готові страви без приправ і солі.

Молочні продукти не варто поміщати у дверцятах, оскільки температура в цій зоні сильно змінюється при відкриванні та закриванні. На цих полицях краще зберігати яйця і напої, а також ліки в щільно закритому контейнері.

Для зберігання овочів призначені спеціальні контейнери, які розміщені на дні холодильника. Овочі будуть зберігатися досить довго, якщо ви будете регулярно їх оглядати, витираючи конденсат, що утворився на них.

Не можна зберігати поруч такі продукти: з ковбасними виробами – фрукти й овочі; з сирами – фрукти, овочі та копчені продукти; з хлібобулочними виробами, салатом і виноградом – рибу; з капустою, буряком, картоплею та іншими коренеплодами – фрукти; з томатами, апельсинами, мандаринами і грейпфрутами – банани; з сирими продуктами – готові страви.

Не зберігайте в холодильнику все те, що не зіпсується і так: закриті консерви, запаковані у тетрапак молоко і соки, газовані напої в пляшках. Ви завжди можете швидко охолодити будь-який напій, коли буде потрібно, замотавши його вологим рушником та поклавши в морозилку на 20 хвилин.

Круглі ємності (каструлі та сковорідки) займають більше місця, і простір використовується неефективно. Використовуйте квадратні пластикові контейнери різного об’єму. Їх користь ще й у тому, що контейнери можна ставити штабелем, один поверх іншого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x