І залізна леді, і чарівна жінка

І залізна леді, і чарівна жінка

Про таких жінок кажуть: хазяйновита, вимоглива, ініціативна, людина щедрої душі. Кожен день її розпочинається з вирішення нагальних проблем потрібно передбачити найдрібніші деталі, не випустити з поля зору працівника, подбати про його добробут, душевний стан та ще й подумати про обездолених, допомогти людям і в радості, і в горі.

Саме така Людмила Тетьора і «залізна леді» – і мила чарівна жінка, за якою ідуть і лебедівчани, і колеги.

Народилась Людмила Миколаївна 24 квітня 1965 року в селі Грушківка, що на Кам’янщині, у селянській сім’ї, де звикли працювати не покладаючи рук, прищеплювали дітям любов до рідної землі, краси рідного краю. Мабуть тому після закінчення Грушківської середньої школи Людмила визначила свій жит­тєвий шлях, вступивши до Чигиринського сільськогосподар­ського технікуму бухгалтерського обліку та отримала спеціаль­ність технік-плановик.

1985 року зовсім молодою дівчиною Людмила Миколаївна приїхала працювати головним економістом колгоспу «Світанок» с. Лебедівка. Не маючи досвіду роботи, вдавалася вона у всі процеси ведення господарства, підвищувала свій освітній і фаховий рівень, навчаючись без відриву від виробництва в Уманському сільськогосподарському інституті за спеціальністю «Економіка та управління в галузях АПК».

У 2001 році її обрали на посаду директора сільськогоспо­дарського товариства з обмеженою відповідальністю «Світанок» села Лебедівка. Щоденною своєю невтомною працею, справж­німи вчинками доводить Людмила Миколаївна односельчанам, жителям району, що вони не помилилися.

Підприємство стало одним із передових у районі з розвиненим тваринництвом та стабільними показниками врожайності в галузі рослинництва. Тепер очолюване нею господарство є спонсором закладів освіти та медицини району.

У Людмили Миколаївни велика родина. Чоловік − Олександр Миколайович, більше 30 років працює водієм на рід­ному підприємстві. Разом вони виховали двох дочок – Оксану і Катерину.

Людмила Тетьора − депутат Кам’янської районної ради чотирьох скликань, неодноразовий голова постійної комісії районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвести­цій, голова Спілки сільськогосподарських товаровиробників Кам’янського району. Має численні нагороди різних рівнів. Та найвищою є орден княгині Ольги III ступеня, вручений їй за Указом Президента України від 13 листопада 2013 р., за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю.

У 2013 р. Людмила Тетьора була нагороджена і церковним орденом святого преподобного мученика Макарія III ступеня за особис­тий вагомий внесок у відродження храму на честь Казанської ікони Божої Матері. Безмежно вдячні односельчани за її велику подвижницьку діяльність у реставрації церкви Святої Олексан­дри, побудованої в
1843 році в с. Лебедівка, унікальної пам’ятки, зане­сеної до державного реєстру Національного культурного надбання.

Успіх керівника залежить від команди, від тих людей, які є його опорою, а для Людмили Миколаївни в її повсякден­ній кропіткій роботі такою опорою були і є сільські трудівники, ветерани праці, пайовики, жителі села, яких вона безмежно любить, поважає, з якими завжди і в свята, і в будні.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x