Ректор ЧНУ вручив портрет герою війни

Ректор ЧНУ вручив портрет герою війни

З нагоди Дня захисника України ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вручив подарунок студенту навчально-наукового інституту економіки і права, учаснику АТО Вадиму Мазніченку. Про це інформує прес-служба закладу.

На війну Вадим пішов у 2015 році. Служив у черкаському 14-му батальйоні, тоді він ще був батальйоном територіальної оборони. У період так званого перемир’я під селищем Старогнатівка, що на Донеччині, хлопець потрапив під мінометний обстріл. Після лікування і реабілітації брав участь у багатьох проектах, власним прикладом надихаючи поранених бійців. Сьогодні черкаський АТОвець є учасником проектів «Переможці», «Ігри нескорених», «Сила нації» та «Invictus Games».

У Черкаському національному турбуються про бійців, які захищають нашу країну від агресора. Коли учаснику антитерористичної операції Вадиму Мазніченку була запропонована фінансова допомога, він від неї відмовився. Натомість попросив зробити його портрет. За виконання його прохання взявся народний художник України, професор кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім. Б. Хмельницького Іван Бондар.

— Учергове переконуюся в людяності, свідомості та патріотизмі наших захисників. Їхня безкорисливість та любов до рідної країни, а ще відповідальність перед прийдешніми поколіннями є взірцем для молоді і для кожного з нас, — говорить Олександр Черевко.

Автор картини Іван Бондар подякував Вадиму Мазніченку за співпрацю та зазначив, що має багато спільного з ним:

— Я знаю, що таке війна. Мій батько загинув на фронті, мати померла після війни. Сьогодні на території країни відбуваються бойові дії. Зі Сходу повертаються бійці, які залишили на полі бою своє здоров’я. Та я переконаний, які б фізичні вади не були в людини, головне — її душа та бажання творити добрі справи. Саме такою людиною і прикладом для багатьох інших є Вадим.

Привітав героя і голова профспілкового комітету університету Анатолій Стеценко.

Вадим Мазніченко подякував за підтримку та небайдужість керівництву університету, а Івану Івановичу – за перший в житті художній портрет.

Крім Вадима Мазніченка, матеріальну винагороду до Дня захисника України отримали учасники АТО-працівники університету, аспірант та студенти стаціонарної форми, які навчаються за кошти державного бюджету

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x