У Черкасах дискутуватимуть на тему: «Черкаси: культурне місто чи провінція?»

У Черкасах дискутуватимуть на тему: «Черкаси: культурне місто чи провінція?»

З 2-го жовтня стартував культурний проект «Літературно-видавничий ландшафт Черкащини: вчимося, досліджуємо, змінюємо», підтриманий Українським культурним фондом. У рамках цього проекту заплановано серію заходів – протягом двох місяців відбуватимуться стратегічна сесія-дискусія, опитування, тренінги, воркшопи. Організаторами цього заходу є Український культурний фонд та МГО «Книжковий маестро».
18 жовтня у Черкасах відбудеться стратегічна сесія-дискусія «Черкаси: культурне місто чи провінція?», на якій підніматимуться питання культурного спрямування. Чому культурні ініціативи спалахують яскраво, а потім часто-густо вмирають, не проживши й двох років, невже ґрунт у нас неродючий? Чому талановита молодь їде по світах втілювати свої мрії деінде, невже ми зацофана провінція? Чи самі ми віримо у творчий та культурний потенціал Черкащини? Чи спроможні це показати краянам та усьому світові?Тож під час сесії буде панувати принцип вільного мікрофону, де учасники зможуть висловитись та будуть почуті усіма присутніми.
На зустрічі культурні діячі та всі, хто долучався до реалізації культурних заходів області, зокрема, Черкаського книжкового фестивалю, обговорять переваги та недоліки існуючих культурних ініціатив регіону, поділяться досвідом та розкажуть про інструменти нетворкінгу та залучення ресурсів, аби культурний розвиток Черкас став динамічним та сталим, а не спорадичним.
Головною метою цього проекту є підготувати регіон до «культурного вибуху» та налагодити усі механізми взаємодії для плідної роботи на всіх рівнях: від громадських активістів, ЗМІ до представників бізнесу та влади.
Також цей проект започатковано задля підготовки розширеної програми та покращення комунікації та взаємодії між організаторами та партнерами 3-го Черкаського книжкового фестивалю, котрий відбудеться у квітні 2019-го року. Попередні два фестивалі стали найяскравішими подіями в культурному житті області, а загальна кількість відвідувачів перевищила 20 000, серед яких були, як жителі області, так і гості з усієї України.
Захід відбудеться 18 жовтня 2018 року об 11.30, за адресою вул. Верхня Горова, 13,готель «Дніпро».
Модеруватиме стратегічну сесію – Юка Красюк – культурний діяч, експерт «Книжки року», сертифікований міжнародний тренер, літературний агент та редактор.

Програма стратегічної сесії-дискусії:

11-15 – 11-30 Вітальна кава, реєстрація учасників, опитування.
11-30 – 12-00 Вітальне слово до учасників заходу. Представлення спікерів, учасників.
План і умови роботи, цілі та завдання стратегічної сесії — дискусії.

12-00 – 13-00 Аналіз культурного ландшафту Черкащини. Представлення результатів попереднього опитування місцевих експертів та активістів. Окреслення основних проблем в культурному житті регіону.
13-00 – 13-30 Відповіді на питання.
13-30 – 14-00 Перерва на каву.
14-00 – 15-30 Порівняння з іншими регіонами України. Продовження дискусії: пошуки вирішення виявлених проблем. Представлення проекту «Літературно-видавничій ландшафт Черкащини: вчимося досліджуємо, змінюємо».
15-30 – 16-30 Відповіді на питання., анонсування подій проекту, роль Українського культурного фонду в проекті, підсумкові висновки стратегічної сесії — дискусії, закриття заходу.
Слідкуйте за нашими оголошеннями та програмою заходів на сайті cherkasybookfest.org.ua

Реєструйтеся на тренінги за посиланням на сайті Черкаського книжкового фестивалю та сторінці Книжкового маестро у «Фейсбук».

Питання та пропозиції надсилайте на електронну пошту: elizavetasolodka@ukr.net.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x