Хворим на ниркову недостатність Смілянщини не потрібно їхати в Черкаси

Хворим на ниркову недостатність Смілянщини не потрібно їхати в Черкаси

Хворі на ниркову недостатність Смілянщини та прилеглих районів отримуватимуть життєво необхідне лікування максимально близько до дому. У Смілі на базі міської лікарні ім. Т. Г. Шевченка відкрили філію відділення нефрології та діалізу Черкаської обласної лікарні.

Тут встановили 10 сучасних апаратів «Фрезеніус», систему очищення води та подбали про всі стандарти якості. У відділенні амбулаторно лікуватимуть 26 пацієнтів. Відкриття цієї філії стало можливими завдяки державно-приватному партнерству. ДП «Діасервіс Плюс» інвестувало сюди понад 12 млн грн.
Хворим на ниркову недостатність Смілянщини не потрібно їхати в Черкаси
– Раніше такі пацієнти змушені були з усієї області тричі на тиждень з’їжджатися до Черкас для діалізу, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Кілька років тому ми визначили пріоритет: таку допомогу, причому якісну, хворі на ниркову недостатність повинні отримувати максимально близько до дому. І крок за кроком його втілюємо, залучаючи весь можливий ресурс, зокрема й інвесторів. Спершу ми осучаснили відділення обласної лікарні. Потому відкрили його філії в Умані, Золотоноші та Звенигородці. Тепер і у Смілі. Я дав завдання фахівцям проаналізувати нинішню потребу, оскільки, на жаль, із кожним роком маємо збільшення хворих, які потребують діаліз.

Натепер в області лікують методом гемодіалізу майже 300 пацієнтів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x